Brrr, het lijkt wel winter in Melbourne
Door: Nicôle
Blijf op de hoogte en volg Nicole
25 Augustus 2006 | Australië, Sydney
Ja, ik ben echt heelhuid aangekomen in mijn tijdelijke onderkomen in Richmond (een van de wijken van Melbourne). Aangezien ik er de komende weken wel zat zitten, kunnen jullie nu ook echte post sturen. (heel graag zelfs, wat zo kan ik mijn kamer wat opfleuren) Even een kleine impressie van mijn hostel: het ligt aan een grote doorlopende weg met aan beide rijrichtingen 3 banen. Dus voor wie dacht dat ik in Utrecht aan een grote straat woonde…. Dit is op zijn minst vergelijkbaar. Ook de tram en de trein zijn op loopafstand, dus ideaal dus.
Het hostel zelfs is wat verouderd, maar het heeft zijn charmes. Het kost me denk ik een week om alle halletjes, trapjes en doorgangetjes te ontdekken. Ik slaap op de eerste verdieping op kamer 14 aan de drukke weg. Een kamer van 1,5 a 2 bij 3,5 denk ik en een inloopkast. Mijn bed staat aan de ene muur en een tafeltje met stoel en een ladekast staan aan de andere. Ik heb het al een beetje veranderd, want eerst waren het kastje en de kast omgedraaid, maar moest ik ongeveer met mijn stoel op bed zitten om te kunnen zitten aan tafel.
In de grote keuken heb ik een eigen kastje waar mijn pannen en bordjes en zo staan. Ook mijn boodschappen heb ik daar ingezet. Ook heb ik een halve plank van de koelkast (ondertussen ook gevuld). Naast de keuken kan je eten en TV kijken. Ook kan ik ergens wassen en in de hal internetten. (heel handig, alleen past mijn stekker van mijn laptop niet in mijn reisstekker – moet ik dus morgen maar even achterheen)
Nadat ik was geïnstalleerd ben ik naar de winkels gegaan om boodschappen te doen. De bodyshop en de esprit heb ik al gesignaleerd. Bij de supermarkt mijn dingetjes gehaald (thee – alleen de suiker vergeten oeps – eten voor vanavond, wat te snacken, huishoudelijke dingetjes voor de afwas en zo, een scherp mesje en een kaasschaaf voor mijn Goudse kaas (zal mij benieuwen). Ook beschuit gekocht, dus hoe nederlands kan je het hebben. Ook heb ik brood, maar die is denk alleen eetbaar als je er toast van maakt. In een andere winkel heb ik een waterkoker gekocht voor op mijn kamer, een mok, een fotolijstje, handdoek etc.
Dus al met al bepakt kwam ik terug, maar ach.
Nu heb ik net gegeten (zowaar erg lekker en dat voor mijn eerste australische maaltje. Met name als je niet eigen boter en zo kan gebruiken, maar dit was erg goed. En dus tijd voor mail. Al hoop ik dat mijn laptop het lang genoeg uithoudt.
Maar laat ik eerst verder gaan met gisteren. We waren om acht uur in Croydon bij Dick en Carla thuis. Even gebeld met holland dat ik veilig was aangekomen en toen begon mijn eerste echte dag in Australie met een Hollands tintje. Dick en Carla praten gewoon nog Nederlands, dus das handig, al deden hun kinderen dat niet, dus toen zij er waren gingen we over op het Engels. (ze hebben vier kids: Derek van 33 met vrouw en kind (niet gezien), Sindy van 34 met Hollandse man Henry en twee kids Aleah en Rhys, Paula van 22 met man Peter en eerste kind onderweg en Jason van 21) Na een bakkie thee en al met Paula te hebben kennis gemaakt, moest ik toch iets gaan doen om wakker te blijven. Dus zijn we naar de Hollandse winkel gegaan. Moest ik zien volgens Dick (het is trouwens een aardig stel, maar van DIck wordt je wel moe als je te lang bij hem in de buurt bent. Hij rookt nl enorm: hij steekt bij wijze van de ene sigaret aan met de andere. Jullie snappen direct dat je dan bij mij aan het goede adres zit: uche uche. En ook wat ie verteld vertelt ie meerdere keren per dag. Carla is een lieverd. Zorgt voor het houdhouden en Dick – aangezien die echt niets maar dan ook niets doet!)
Maar genoeg roddels…
De Hollandse winkel was wel grappig, maar tja nu nog niet echt iets nodig natuurlijk. Na de lunch (originele australische Pies (dus geen pies in het kader van plas zoals de zus van Dick eerst dacht toen ze Pies op de verpakking zag staan)
Ook zijn we naar de zus geweest van Dick: Jo. Een oudere vrouw van 80 die woont in een Hollands bejaardenpark. Allemaal bejaarden nederlanders. Wel grappig. Ze is nog erg Nederlands, ook al woont ze al 45 jaar in Australie. Ze praat nog Nl, alleen met veel engelse worden ertussen. Dus zinnen als: Het was erg busy op de road toen we met de car gingen rijden. Ook kennis gemaakt met echte engelse thee (drie zakjes in de theepot, gruwel gruwel!!)
Daarna de kleinkinderen van school gehaald, die een aantal middagen bij hun zijn totdat SIndy ze komt halen. Na het eten kwam de hele family op Derek na – alhoewel Jason en Paula nog thuis wonen samen met Peter de man van Paula. Jason ging alleen elders slapen, want ik heb zijn kamer geconfisceerd haha.
Ondanks was dip momentjes, heb ik het volgehouden tot een uurtje of negen. Na een lekker douche naar bed gegaan. OP zich wel een paar keer wakker geweest, maar al met al heerlijk geslapen tot negen uur vanmorgen.
Om half elf zijn we richting de stad gereden. Eerst langs het ziekenhuis. Even binnen geweest en op de afdeling wezen kijken. Een groot ziekenhuis, wat wel lijkt op de engelse ziekenhuizen van TV. Op de afdeling kreeg ik een rondleiding en het zier er erg gezellig uit. Idd wel aan vernieuwing toe, want het is krap, maar niet vervelend. Ik zie het daar wel zitten. Allemaal erg aardig, dus… En ook het heliplatform gezien, dus dat beloofd wat. Verdere verhalen volgen daarover nog.
Nou, dit was het wel voor nu. Leuk dat jullie allemaal terugmailen. Erg gezellig.
Nou, tot de volgende mail. Oja, hier nog mijn adres. Dus kom maar op met al jullie post!!!
Hillside Court
155-15 Hoddle Street
Richmond (melbourne) 3121
Victoria – Australia
Ik kijk er naar uit. Erg leuk om dingen van jullie te lezen.
Kus en tot gauw.
Morgen ga ik trouwens op jacht naar een eigen mobilio. Al valt er trouwens nog wel te sms-en op mijn oude mobiel: 06-13179710
Niek
25 Augustus 2006 - 10:38
Marco:
Hé Nicôle,
Hier in het WKZ moet ik werken, maar kon het niet laten even te lezen hoe het je vergaat: goed dus blijkbaar! Leuk dit allemaal te lezen, en zoals ik je al over de mail schreef: van huis uit ga ik je op de hoogte houden van het gebeuren hier. Groetûh! -
25 Augustus 2006 - 11:03
Pa En Ma:
Geniet van de komende week met alle indrukken van Melbourne. 4 september een nieuw avontuur en uitdaging. Dikke kus pa en ma -
25 Augustus 2006 - 16:58
Lian:
Ha die Nicole,
Wat een lange epistels!! Maar leuk om te lezen natuurlijk. Fijn dat het tot nu toe goed gaat. En ook dat het ziekenhuis er oke uitziet. Zou toch wat zijn als je bij je eerste indruk het idee krijgt dat het niks zou worden...
Nu nog een weekje vrij toch? Succes met je huizenjacht!
Ik heb morgen in Utrecht afgesproken met een vriendin. Wel een raar idee dat ik niet meer even bij je langs kan wippen. Maar ik zal even zwaaien naar je oude optrekje.
X Lian -
25 Augustus 2006 - 19:35
Petra:
Maak er maar lekker je eigen plekje van daar in het hostel. Je was al aardig begonnen daarmee....1 fotolijstje nog maar??
groetjes
petra
zal ns proberen een sms te sturen ;0), of lig je te slapen? -
26 Augustus 2006 - 10:14
Gerrit,Gerdien, Lauri En Lotte:
Echt leuk om bijna elke dag even te kijken of je al weer iets gemaild hebt.
Leuk om je op deze manier te volgen. Geniet nog even van je vrije dagen want vanaf 4 september wordt het weer hard werken. -
26 Augustus 2006 - 10:20
Lotte Borghuis, 6 Jaar: