Nog een klein weekje… - Reisverslag uit Melbourne, Australië van Nicole Beelen - WaarBenJij.nu Nog een klein weekje… - Reisverslag uit Melbourne, Australië van Nicole Beelen - WaarBenJij.nu

Nog een klein weekje…

Door: Nicôle

Blijf op de hoogte en volg Nicole

08 Oktober 2006 | Australië, Melbourne

De tijd gaat zo snel, het is alweer bijna een week geleden dat ik voor het laatst iets geschreven heb. Dus hoogste tijd voor een nieuwe update. Zoals de titel al zegt, nog een klein weekje en ik ga verhuizen!! Jullie kunnen je vast voorstellen dat ik er enorm naar uitkijk! Eindelijk mijn eigen plekje met eigen keuken, douche en toilet. Nooit meer in de rij voor de douche of moeten koken in een keuken waar niet iedereen zijn zooi opruimt (ik zal jullie de badkamers besparen). En hoewel mijn kamertje klein, maar fijn is, zou het toch lekker zijn om ’s avonds lekker op de bank te kunnen neerploffen. Oh, ik kan niet wachten.

De afgelopen week ben ik druk op jacht geweest voor meubeltjes, maar ik ben tot de conclusie gekomen dat de IKEA toch de eenvoudigste en goedkoopste oplossing is voor de dingen die ik leuk vind. Ik ben ook bij andere meubelzaken wezen kijken, maar de dingen die ik mooi vind, zijn een beetje boel boven budget. Dus IKEA zal volstaan en ze hebben ook erg leuke dingen.

Ik ben vorige week bij Dick en Carla geweest om de meubeltjes te bekijken die zij over hadden of die bij Cindy in de garage stonden. Maar het ene was nog erger dan het andere. Ze hadden een salontafel, maar deze zat onder de stickers van de kids en dan heb ik het nog niet eens over de rest. De eettafel met stoelen zag er nog goed uit, maar wel van 20 jaar geleden in oerlelijk oranjekleurig hout en alles rond. Niet echt mijn stijl en aangezien ze het terug willen, kan ik het ook niet verven en eventuele stoelhoezen passen niet. En de bank was ronduit rampzalig. Hij kwam van voor de oorlog. Hij was rood van origine, maar nu vaal, stoffig, compleet kapot gekrabd door de kat en een enorm bakbeest. Zelfs met een grandefoulard is er nog niet iets fatsoenlijks van de maken. (wij zouden het allang bij het grofvuil hebben gezet). Dus het wordt toch maar alles nieuw, met als voordeel dat je het na afloop weer kunt verkopen. Dus morgen gaan we lekker shoppen bij IKEA voor de grote spullen en als het goed is kunnen ze dan vrijdag bezorgen. (wordt toch wat lastig om allemaal in de tram mee te nemen, laat staan op de fiets)

Morgen gaan we ook even wat belletjes plegen voor het huren van koelkasten en wasmachines. De twee zaken die ik tot nu toe heb bezocht, waren belachelijk duur en dan is het goedkoper om het te kopen. (en zelfs veel voordeliger om het later weer te verkopen)
Maar ik zag in de gouden gids nog een paar andere aanbieders. Anders gaan we ze kopen en hopelijk bezorgen ze ze dan ook op vrijdag. Dus to be continued.

Op het werk gaat alles goed. Van de week had ik al een patiënt met een zwaar neurologisch letsel en vandaag mijn eerste cardio-patiënt terug van OK. Niet de aller-moeilijkste (BT-shunt) , maar je moet ergens mee beginnen niet waar. (en ja hoor, we doen gewoon operen op de zondag!). Qua draden een net zo’n grote chaos als op Peli, maar veelal kwam gelukkig overeen. (voor de profs wel wat opvallende details: we geven gewoon kalium gelijk in de samenstelling, op de triple-lumen lijn hebben we een lijn met dobutamine en een tweede met noradrenaline – waarom niet gewoon samen???, het liefst zuigen we gelijk voor de eerste keer uit binnen het half uur na binnenkomst)

Maar morgen zijn we lekker vrij, dus daar gaan we lekker van profiteren, want daarna moet ik weer drie dagen werken, waarvan een 12-uurs dienst. Ben benieuwd hoe gesloopt ik daarna ben. Oh, en Kees bedankt voor de info die je hebt opgestuurd! Ik zal het deze week voorzichtig aan introduceren!. Zoals je al schreef, niet alles tegelijk. Dus voor Annemiek de goede taak weggelegd om het medische afsprakenblad te introduceren .
Qua social life gaat het ook allemaal goed. Van de week ben ik na werktijd met Maj (Deense meisje) na mijn late dienst wat gaan drinken bij een tent in het centrum Ze had twee Nederlandse huisgenoten meegenomen, dus het werd nog gezellig en ik moest me nog haasten om de laatste tram te halen. Het waren twee aardige gasten die hier een stage doen aan de universiteit. Ze gingen met hun drieen nog ergens anders heen, maar ik was best moe na een late dienst en om nu naar huis te lopen in mijn uppie midden in de nacht, leek me ook geen goed idee. Wel is het vast gelegd op de foto, want Stijn had zijn fotocamera meegenomen. Een beetje voor lul zaten we dus eigenlijk wel, want wie maakt nu een foto als je in de kroeg zit? Nou, ja wie weet voor jullie kan ik vragen om hem over de mail te sturen.

Zaterdag ga ik met Maj naar de musical Beauty and the Beast. (heb ik tenslotte pas 3 keer gezien , ik maak er een sport van om hem in alle landen te zien, dus na Engeland, Denemarken en Nederland, kan Australië natuurlijk niet ontbreken). Het is een amateur gezelschap, dus ik ben benieuwd, maar het is vast leuk. Het jammere is dat ze 3 van dit soort musicals hebben spelen in oktober en waarschijnlijk houdt het daarna weer op.

Nou, als het goed is komt de volgende verhaaltje vanuit mijn eigen appartementje met mijn eigen internet!! Het zou toch ideaal zijn!!

• 08 Oktober 2006 - 09:50

Wil, Truus En Debby:

Hoi Nicole,
    Jeminee wat heb jij een druk leven zeg daar in Down under. Vervelen doe je je geloof ik niet. Veel succes met de zoektocht en aanschaf van je nieuwe meubeltjes. Hier alles oke. Liefs en groetjes.

• 08 Oktober 2006 - 10:00

Pa En Ma:

Hoi, heb jou net gemist op sky. Het aftellen gaat beginnen naar jouw eigen home sweat home en wat dacht je van het ruime sop.Lieverd, shopse van de week en heel veel plezier in het theater. XX P en M

• 08 Oktober 2006 - 11:42

Petra:

Jammer dat de 2e hands spullen niets waren, maar wat heerlijk om dan het besluit te nemen alles wat je nodig hebt dan maar nieuw aan te schaffen...wat jammer da ik niet in de buurt ben je hierbij te helpen, wat zou dat heerlijk zijn geweest!
    Veel plezier met het uitgeven van je meubelbudget...maak er wat moois van!
    ;0)

• 08 Oktober 2006 - 14:02

Ria V Beelen:

Nicole suc6 met de verhuizing en hoop dat alles lekker op tijd bij je thuis word bezorgt.Groetjes uit Hilegom.

• 09 Oktober 2006 - 07:40

Ria De Graaf:

lekker dat het opschiet voor je je hebt voor je er erg in heb een lekkere duik onder je eigen douche en een heerlijke maaltijd uit je eigen keuken,veel succes met het kopen van meubeltjes, groetjes Ria de Graaf

• 09 Oktober 2006 - 08:24

Linda:

Als alle meubels bezorgd zijn, maak je dan even een foto van je appartement? Kunnen we zien hoe je erbij zit. Lijkt me leuk. Succes met shoppen! groetjes

• 10 Oktober 2006 - 17:09

Anneke Van Der Klugt:

Hoi Nicole .
    Wat een leuk verslag heb je geschreven erg leuk en fijn dat je een eigen plekkie krijgt .
    Heerlijk voor je .
    Groetjes uit Hillegom .
    doei en het beste met je werk en je vrije tijd daar en succes met je verhuizing .