De laatste week van 2006
Door: Nicôle
Blijf op de hoogte en volg Nicole
03 Januari 2007 | Australië, Melbourne
Woensdag gingen pa en ma naar de pinguïnparade op Philip Island. Ik moest gewoon een vroege dienst werken, maar ik was er tenslotte toch al geweest. Dus toen ik eenmaal klaar was met werken, had ik het rijk alleen. Wel weer even raar hoor, maar ook wel eens lekker. Al kan ik me niet eens meer herinneren wat ik nu precies gedaan heb. Zal wel gepuzzeld hebben (tja als ie er ligt moet ie af ook!) en wat tv gekeken hebben.
Donderdag was de laatste werkdag van 2006! En nog beter de laatste dag voor de vakantie. Gelukkig had ik net als de voorgaande dagen gewoon ‘mijn’ patiënt terug, dus dat maakt het nog fijner. Na een relaxte dag op het werk, kwamen pa en ma me ophalen. Ze wilden toch wel eens kijken waar ik uithing. Tja, het was toch wel even anders dan in Utrecht. (liggen er echt vier patiënten in dat volle hokje??). De ouders van mijn patientje vonden het wel leuk dat mijn ouders langskwamen, al vonden ze het minder leuk dat ik vakantie had. (doet een mens toch goed dat ze je zullen missen niet waar?)
Aansluitend zijn we de stad ingegaan, richting de SouthBank. Het ligt aan de rivier die door de stad loopt en is een gezellige boulevard met winkeltjes en eettentjes. Dus na wat winkeltjes gekeken te hebben, zijn we eerst heerlijk gaan eten bij de Italiaan. Mmm, meneer E Greco kon erg goed koken :). En als afsluiter zijn we het casino in geweest. Ieder jaar met kerst is er bij de entree van het casino een show te zien. Oke, het is natuurlijk met name voor de kids leuk, maar ik vond het ook best grappig.
Maar we kwamen voor het casino. Ik was nog nooit officieel in het casino geweest (oke, wel een keer doorgelopen toen ik net hier was, maar niet gegokt of zo) dus dat werd een keertje tijd. Na wat rond te hebben gekeken, ben ik mijn geluk gaan beproeven bij de roulette. Het was de 2,50 tafel, maar je moet ook klein beginnen. (al gaan daar ook de dollars grif over tafel. Een vrouw had het hele bord ongeveer bezet met al haar fiches). De eerste zet was niet zo gelukkig, dus daar ging mijn 5 dollar. Maar ik dacht, laat ik het nog een keertje proberen en toen kwam mijn geluk. Ik speelde met 2,50 fiches en ieder fiche die ik kreeg die niet die waarde had, hield ik apart. Dus ik speelde steeds met de zelfde fiches. Nou, dat legde me geen windeieren. Na een kwartiertje had ik al 75 dollar winst!!! Toen mijn gele fiches opwaren, zijn we verder gaan kijken. Er staan daar duizenden en duizenden fruitautomaten. (geloof me, dit casino is mega en mega groot!!) Dus daar moest natuurlijk ook op gegokt worden. Met 5ct per beurt, hielden we het aan de safe zijde. Maar ook daar maakte ik winst van 2 dollar inzet tot 10 dollar winst. Aangezien ik geen bal snap van de blackjack en je daar grof geld kan verliezen, bleef het daar bij kijken. Dus ben ik terug gegaan naar de roulette, maar dan wel deze keer de computer variant. Door steeds 4x 50ct in te zetten en een lucky hand, hadden we al snel 100 dollar. En ja dan moet je eigenlijk stoppen. Maar ja dat deed ik natuurlijk niet. Dus uiteindelijk ging mijn winst snel in rook op, maar hielden we nog wel 40 dollar over, dus alsnog 35 dollar winst. De man die naast me zat gokte met honderd dollar. Al snel had ie 400 dollar winst, maar ja hij bleef doorgokken en net zo snel was ie al blut. Tja je moet je grenzen kennen. Nou, ik was in ieder geval niet ontevreden met mijn 120 dollar of zo winst. Voldaan gingen we op huis aan.
Vrijdag was een rustdag. Na 5 dagen werken en drukte was nu een dagje om bij te komen. Met een lekker badje, wat gepuzzel, boodschapjes voor ons reisje naar Sydney de volgende dag etc hebben we het gewoon rustig aan gedaan. Maar wel met een goed eindresultaat, want de puzzel is af!!!! Tja zoals ik al zei: als je eenmaal begint moet ie af!!
Nog een nachtje slapen en dan gaan we op weg naar Sydney!
03 Januari 2007 - 15:55
Ardie En Piet:
Lieve mensen,
Fijn dat jullie genieten van alles en van elkaar maar denken jullie ook een beetje aan julli Lijn. En gaat het goed met Nico?
Liefs Ardie en Piet. -
03 Januari 2007 - 18:37
Andre En Erna:
Volgens mij hebben jullie het goed naar jullie zin met zijn drieen dat zie je wel op de foto. Groetjes -
05 Januari 2007 - 14:12
Ria De Graaf:
volgens mij komen jullie tijd tekort en zijn jullie allen na de vakantie aan een rustperiode toe. Dat is denk ik niet zo erg want dan kunnen je ouders op internet nog een keer genieten van hun vakantie in Australie, want het lijkt wel of we ook een beetje op reis zijn met al die verslagen heel leuk om te lezen. Hartelijke Groet Ria