Singapore deel 1
Door: Nicôle
Blijf op de hoogte en volg Nicole
22 Augustus 2006 | Singapore, Singapore
Maar om half tien zat ik op mijn kamer: netjes, wat verouderd en rookvrij volgens de mevrouw bij de balie (al meurt het giga naar de rook, maar omdat ik eerst wilde slapen een uurjte of 2, dacht ik dat zeg ik later wel. Alleen toen ik iets uit mijn tas wilde halen, bleek dat mijn tas op schiphol buiten in een hoosbui heeft gebivakkeerd en dus kleddernat was. Niet alleen van buiten, maar ook van binnen. Dus al mijn sokken, ondergoed en de bovenste laag van mijn kleding was lekker nat. Dus mijn kamer zier eruit als een wasserrette - laat dus maar met verhuizen en ik heb een lekker bad!)
Om een uurtje of een ging ik op pad met het idee om de botische tuin te bekijken en de orchideen tuin. Volgens mijn boekje goed te bereiken met de Hop-on bus. Het koste een half uur zoeken naar de goede bushalte en een half uur wachten op de bus omdat de vorige voor mijn neus voorbij reed bij een verkeerde bushalte, zat ik even voor half drie in de bus die een rondje maakt door singapore en ook stopte bij de Botanische tuin. Wel handig, want zo kon ik gelijk de highlights van Singapore zien. De busrit duurde drie kwartier of zo (wat een auto's en drukte zeg!!) maar was het wel waard.
De botanische tuin is prachtig (oke, na 50 meter ben je nat van het zweet, maar desalnietemin prachtig - al snap ik niet dat mensen gaan joggen met dat weer). In de botanische tuin is ook een orchideen tuin met de prachtigste orchideen. Ook speciale soorten die het doen bij nevel en bij koelere omstandigheden.
Om half zes had ik de zelfde bus weer, die het rondje compleet maakte. (ik ben in die 5 kwartier bus wel 50 shoppingcentres tegen gekomen, dus als shop-a-holic kan je in singapore je uitleven).
Eenmaal terug in het hotel even het thuisfront gebeld, dat ik goed was aangekomen en daarna naar wat gaan eten. (en gefascineerd zitten kijken naar de chinezen die met stokjes kunnen eten).
Met een stapel folders met activiteiten, kaartjes om te versturen en een kop thee (handig zo'n setje op de kamer) ben ik op bed gaan zitten om een planning te maken voor de volgende dagen (al zijn de plannen al weer gewijzigd haha) en ook lekker in bad geweest.
Na een wat mindere nacht slaap (wat nou, jet lag) ben ik om kwart over acht opgestaan en ben gaan ontbijten. OOk heb ik een tour geboekt voor vanavond (nightsafari bij de zoo)
Vandaag begon bij de Moskee om de hoek (kan niet missen, want die wekte bij vanmorgen al om kwart voor zes met de oproep voor het ochtendgebed). Ik wilde alleen even kijken, maar ik raakte aan de praat met de man daar en ik kreeg een hele uitleg over de moskee en de islam (+ de nodige leesvoor voor in bed)Dus pas om tien uur ging de dag verder.
Met de metro ben ik naar China Town gegaan voor een stadswandeling uit de Lonely Planet. Een leuke wandeling met tempels, moskeen en leuke straatjes. Wederom een groot zweetfestijn, maar ach.
Twee uur later zat ik weer in de metro richting het centrum voor de grootste boekwinkel van zuid-oost azie. Wat een boeken, en ik kon me niet bedwingen om mijn boek in het engels te kopen waar ik in het nederlands in bezig was, maar thuis heb gelaten. Dus ik kon gewoon verder waar ik was gebleven, maar dan in het Engels.
Aangezien het tijd was voor wat drinken in het cafe neer gestreken voor een thee en een overheerlijke smoothy. Mmmm.
Nu zit ik dus hier te tikken in het internet cafe. Ga zo naar de City Plaza om daar nog wat dingen te bekijken. Mijn planning voor High-tea bij raffels gaat denk ik niet lukken, want ik moet om kwart voor zes in het hotel verzamelen voor de night safari (vond ik wel zo veilig om bij het hotel gehaald te worden en weer terug gebracht. Alleen kon ik zo niet eerder naar de dierentuin, maar ach)
Dit was het voor nu, tot de volgende mail.
22 Augustus 2006 - 10:06
Pa En Ma:
Jippie, het is gelukt om al jouw belevenissen te lezen. Via de mail gaan wij met jou op reis. Geniet van alle indrukken in Singapore en voor morgen.... een hele goede vlucht into Melbourne. Dikke kus. Pa en Ma -
22 Augustus 2006 - 15:28
Tanja:
He nicole,
Wat gaaf dat we zo alles van je kunnen lezen. wat een avonturen. Ik geniet met je mee. Beleef er nog maar veel en vergeet ze vooral niet op te schrijven!!
liefs Tanja -
23 Augustus 2006 - 08:46
Marlies:
Hi Nicole,
Jammer genoeg konden we je niet uitzwaaien, ik begrijp dat je het wel naar je zin hebt gehad, en ook nu al weer lekker naar je zin hebt! Veel plezier de resterende dagen in Singapore en een goede vlucht door naar Australie!
We zullen je avonturen blijven volgen!
Groetjes
Marlies -
23 Augustus 2006 - 09:36
Gerrit & Gerdien:
Hoi Nicole,
Wat leuk om op deze manier met jou mee op reis te gaan. Ook onze kids vinden het leuk (vooral lauri)om jou mails te lezen. Het was gezellig afgelopen zaterdag. Heel veel succes verder. En we blijven je volgen.