Amsterdam - Singapore - Reisverslag uit Hillegom, Nederland van Nicole Beelen - WaarBenJij.nu Amsterdam - Singapore - Reisverslag uit Hillegom, Nederland van Nicole Beelen - WaarBenJij.nu

Amsterdam - Singapore

Door: Nicôle

Blijf op de hoogte en volg Nicole

22 Augustus 2006 | Nederland, Hillegom

De laatste nacht in mijn Nederlandse bedje was lekker. Maar wel te kort, want om zeven uur ging de wekker. Nog de laatse dingetjes ingepakt en toen op naar Schiphol.

Om half negen waren we er en binnen no-time was ik ingechecked (wat nou zorgen maken over te veel baggage en overgewicht: geen probleem bij Singapore Airlines). Nog even een bakkie met pa en ma en ook Karen en Patrick kwamen uitzwaaien en Johanna ook als bliksembezoeker.

Na een emotioneel (door kort te houden viel het nog enigszins mee) afscheid en een rondje winkeltjes, kon ik al naar de gate en ook al snel naar het vliegtuig.

Nou, als ik een vliegtuigmaatschappij kan aanbevlen is het Singapore Airlines wel: menukaart, warme sokken, tandenborstel en pasta, eigen personal entertainment system met 80 films, idem aan tv programma's, radio, spelletjes etc. En een hele goede catering (en dat voor vliegtuigeten). Al met al prima vond ik, maar het blijft een takkeneind.
Doordat we moesten wachten in het vliegtuig vanwege het noodweer, gingen we drie kwartier te laat de lucht in. (half twaalf zat ik in het vliegtuig, kwart voor een gingen we de lucht in ) en met twaalf en een half uur voor de boeg een lange zit. Maar aan alles komt een einde (dus Marleen, je overleeft het best naar Borneo!) al hadden we wel soms flinke turbulentie. Erg fijn na het ontbijt. Maar ach, en ook had ik gezellige buren naast me voor een praatje en de nodige versnaperingen. (dus geen dikke amerikaan die mijn stoel half in beslag neemt of dronkelap)

Om zeven uur plaatselijke tijd (een uur snachts in nl) waren we in Singapore. En na een nieuwe stempel in mijn paspoort (jippie) en mijn bagage kon ik naar de balie voor mijn vouchers en de busje naar het hotel.

Nicole

Eindelijk is het dan bijna zover... Zondag 20 augustus stap ik in het vliegtuig naar Melbourne!! Na maanden van voorbereiding ga ik het grote avontuur te gemoed in het verre Down Under. Voor een jaartje - om te beginnen - ga ik werken in het Royal Children's Hospital op de kinder intensive-care. Maar naast werken blijft er natuurlijk nog genoeg tijd over om al het moois te zien in de omgeving en de rest van Australie. Op deze site kunnen jullie alles lezen van belevenissen aldaar.