Hier is de woendag in het kort - Reisverslag uit Sydney, Australië van Nicole Beelen - WaarBenJij.nu Hier is de woendag in het kort - Reisverslag uit Sydney, Australië van Nicole Beelen - WaarBenJij.nu

Hier is de woendag in het kort

Door: Nicôle

Blijf op de hoogte en volg Nicole

01 September 2006 | Australië, Sydney

Woensdag ben ik eerst naar het ziekenhuis gegaan. Heb eindelijk het hoofd ontmoet en ze stelde me voor aan wat anderen. (wel grappig is dat er nog een Nederlandse arts werkt: Pepe, maar iedereen noemt hem daar Peter, dus ze was erg verrast dat ik hem Pepe noemde)
Ook de persoon die me ip maandag onder haar hoede neemt qua introductie (al werd het waarschijnlijk iemand anders). Ze deed een kind aan de ECMO (hoop draadjes, lijntjes, infusen etc). Jane zei dat ik dat niet hoefde te doen hoor op de eerste dag, maar zij grapte dat we dat op dag twee gingen doen)

Bij P&O (daar RH) heb ik wat paparassen ingevuld en deden ze absoluut niet moeilijk over mijn verzekering, dus dat scheelde wel weer. En heel belangrijk om te weten was wat ik ga verdienen, tips hoe ik meer geld zou krijgen van de belasting (een fonds of zo waar ik een afspraak mee moet moeten) en wanneer ik mijn eerste geld zou krijgen.

Eenmaal buiten ben ik even toerist gaan spelen. Het was die dag Melbourne day (ze bestonden 171 jaar) en daarom kon je gratis de Rialto Towers op. Dat is het hoogste kantoorgebouw van het zuidelijk halfrond en er is net als bij de euromast een uitzicht over de stad en zo te zien. Wel grappig om te zien.
Ook wilde ik naar Victoria Market (een grote markt ala de Beverwijkse Bazaar denk ik), maar die was dicht op woensdag. Dus dat wordt de volgende keer maar weer.

De rest van de middag ben ik lekker in de tuin gaan zitten want het is overdag prachtig weer met mijn boekie. Wat drinken en wat te snoepen erbij, mmmm

Nicole

Eindelijk is het dan bijna zover... Zondag 20 augustus stap ik in het vliegtuig naar Melbourne!! Na maanden van voorbereiding ga ik het grote avontuur te gemoed in het verre Down Under. Voor een jaartje - om te beginnen - ga ik werken in het Royal Children's Hospital op de kinder intensive-care. Maar naast werken blijft er natuurlijk nog genoeg tijd over om al het moois te zien in de omgeving en de rest van Australie. Op deze site kunnen jullie alles lezen van belevenissen aldaar.