Yarra Valley - Reisverslag uit Melbourne, Australië van Nicole Beelen - WaarBenJij.nu Yarra Valley - Reisverslag uit Melbourne, Australië van Nicole Beelen - WaarBenJij.nu

Yarra Valley

Door: Nicôle

Blijf op de hoogte en volg Nicole

27 September 2006 | Australië, Melbourne

Naast het weekend was ik ook nog de maandag en dinsdag vrij. Wat heerlijk. Maandagochtend ben ik op de fiets naar de IKEA gereden voor de gids. Eens kijken wat er verkrijgbaar is. Natuurlijk ook gelijk maar even door de IKEA gestruind, want de gids kon je pas krijgen op het einde. Maar ik heb leuke ideeën opgedaan.

In het begin van de middag heb ik de trein naar Croydon genomen voor een bezoek aan Dick en Carla. (ik was tenslotte nog twee dagen vrij en had niet direct plannen, dus hoogste tijd voor een bezoekje). Alyah and Rhys (kleinkinderen) waren er ook, want die hebben nu schoolvakantie. En ook kwam de zus van Dick (Jo) met haar vriend Gerrit op bezoek. Dus het was al met al erg gezellig. Beetje kletsen hier en daar.
En ik had mazzel met eten, want we hadden zuurkool met worst! (oke, geen HEMA worst, maar deze kon er zeker ook mee door) Dus een erg lekkere Hollandse kost. Maar ik weet nu waar ik zuurkool kan halen (in ieder geval in Croydon, net als de rookworsten. Wel grappig is dat er een merk is dat Hans Worst heet!!). Ook kwamen we in de supermarkt Nederlandse Goudse Kaas tegen. Hier in Australië zijn ze verplicht om erop te zetten waar het vandaag komt, dus stond erbij: geproduceerd in Denemarken! Dat vonden Carla en ik toch wel erg merkwaardig, maar het meisje achter de toonbank kon niet veel met onze vraag. Ze werd er wel erg ongemakkelijk van.

Ik ben bij Dick en Carla blijven slapen en de volgend ochtend zijn we eerst naar het postkantoor geweest om de fax te versturen om in aanmerking te komen voor het leuke appartementje in Flemington. (ik heb besloten er toch op de reageren en de dingen te huren die erg duur zijn en verder op Ebay en bij IKEA te shoppen voor leuke meubeltjes). Daarna zijn we de Alyah en Rhys op gaan halen om een dagje op stap te gaan. Carla stelde voor om in de Yarra Valley (dat is de wijnstreek van de staat Victoria) een boswandeling te gaan maken bij Badger Wier. Daar zijn altijd honderden papegaaien die op je gaan zitten als je ze voert (mag officieel niet, maar er mag wel meer niet). Maar qua vogels was het niet onze dag, want we hebben wel 3 papegaaien gezien en die zaten hoog in de boom en waren niet geïnteresseerd in vogelzaad van de parkiet. Maar je kan daar heerlijk wandelen, dus hebben we door het bos een uur gelopen. Aangezien het nog erg vroeg was, zijn we daarna doorgegaan naar de Sanctuary van Haellesville. (5 minuten rijden). Het is een kleine dierentuin met alleen dieren die in Australië voorkomen. Dus koala’s (speciaal voor Loes een foto als het lukken wil om hem bij te voegen), wombats, wallabies, platypus (soort otter met een eendenbek – platte poes zoals ik ze noem), dingo’s etc. Het nadeel van Australische dieren is dat ze bijna allemaal nachtdieren zijn en dus heerlijk lagen te slapen.
Ook was er een roofvogelshow. Alleen hield de show daar halverwege op, omdat de adelaar wegvloog en niet meer terugkwam. Dat is lekker: ga je een show bekijken, vliegen de hoofdrolspelers weg. Hij kwam wel weer terug zei de verzorger, maar het kon 10 minuten duren, maar ook een uur. En nu deze vogel al buiten was, konden ze geen andere roofvogels vrijlaten. Weer pech dus met de vogels. (we zagen ook geen vogels in de voiliere, behalve de lyrebird (vogel die allerlei geluiden nabootst).

Om tot slot toch nog te proberen om vogels te spotten, zijn we nog even naar de Moroondah-dam gereden. Een megagrote dam die het water tegenhoud dat gebruikt wordt als drinkwater voor Melbourne. Ze hadden er ook en prachtige tuin aangelegd en via de trappen in de tuin zijn we de dam opgeklommen om te kijken naar het stuwmeer. Aangezien ze watergebrek hebben, is de dam maar voor 45% gevuld. Je zag dus veel zand en Rhys dacht dat dat het strand was. (Rhys is bijna 6), dus dat was wel grappig.
Om vier uur waren we weer thuis en na het eten ben ik richting Richmond gegaan. (aangezien het nog vroeg was, mocht ik nog met de trein terug!).

• 27 September 2006 - 06:54

Loes:

he Nicole,

Leuke foto, maar waar is die koala nou?

X

Nicole

Eindelijk is het dan bijna zover... Zondag 20 augustus stap ik in het vliegtuig naar Melbourne!! Na maanden van voorbereiding ga ik het grote avontuur te gemoed in het verre Down Under. Voor een jaartje - om te beginnen - ga ik werken in het Royal Children's Hospital op de kinder intensive-care. Maar naast werken blijft er natuurlijk nog genoeg tijd over om al het moois te zien in de omgeving en de rest van Australie. Op deze site kunnen jullie alles lezen van belevenissen aldaar.