My first party
Door: Nicôle
Blijf op de hoogte en volg Nicole
23 Oktober 2006 | Australië, Melbourne
Zondag moest ik werken en kreeg daarbij een voorwerker mee. (heel handig om met iemand nieuw een voorwerker mee te laten lopen, maar wie ben ik. Het is überhaupt een beetje raar met opleidingen hier. Ze hebben hier op de afdeling mensen werken met verschillende niveaus: plegen met de IC opleiding (en eventueel de ECMO opleiding), plegen zonder de IC opleiding die alleen mogen zorgen voor de stabiele ic kids, plegen die in opleiding zijn tot IC pleeg en tot slot plegen die van de afdeling komen en een soort vooropleiding doen (basis beademing en basis medicatie) en dus plegen worden zonder IC opleiding. Op zich niet heel erg goed vind ik zelf, maar ja. Ze hebben tenslotte ook heel veel mensen werken van het uitzendbureau of als pooler. Zeker 1/3 is op zo’n basis werkzaam.
Maandag en dinsdag had ik weer vroege dienst en kon ik de zelfde patiënt houden. Dat is dan wel zo prettig. Helemaal omdat het deze week erg rustig is met kids. En de kids die er liggen is veel pappen en nathouden. Een meisje (multi-kreuk, prototype muziekdoosje) heeft de afgelopen maand al minstens 5 keer haar volgende knip op de 10-rittenkaart te pakken gekregen. Iedere keer als je denkt dat ze nu echt voorlopig weg is, komt ze de volgende dag weer terug ingestort en wel. En dan eenmaal bij ons gaat ze weer aan de neuskapbeademing, zuigen we frequentie diep uit en binnen no time kan ze weer naar boven.
Ik heb een keer een gezellige aanvaring gehad met moeder (hoe bedoel je gehospitaliseerd) en sta dus niet te springen om voor haar te zorgen.
Ik had mazzel en mocht een ziek mannetje doen de twee volgende diensten, inclusief verslapt en aan de NO. Wel natuurlijk op de old-fashioned way (grote fles naast het bed met het gas en een slang of 6 extra rond het bed om alles bij het kind te krijgen) maar wat else is new. Ook mijn eerste gesprek gehad met moeder, oma en de artsen, maatschappelijk werkers en zo. (nogal complex sociaal gebeuren) en ik kon alles prima volgen! Dus mijn Engels gaat echt met sprongen vooruit.
Vrijdag werd ik zelfs gelijk ingedeeld om een cardio OK op te vangen. Ik was helemaal in mijn nopjes, maar aangezien het de tweede OK was, ging het niet door omdat de eerste veel te lang duurde. Dus daar ging mijn interessante avondje. Nu was ik alleen hand en spant, want met een populatie van 7 patiënten was er weinig over.
Ik maak wel vooruitgang met mijn rooster. Ik heb een week vrij met oud en nieuw (kunnen we naar Sydney om van het vuurwerk te genieten. Als we er komen, want bijna alle hotels zijn volgeboekt) Ook heb ik mijn nachtdienst rotatie gekregen (hier doe je 3 weken nachtdienst achtereen van 4 diensten per week (dus 4 op, 3 af, 4 op, 3 af, 4 op en 3 af) en daarna 7 weken van dag en avonddiensten. Ik ben waarschijnlijk een wrak na al die nachten, maar ach dan ben ik er ook weer vanaf voor de volgende 2 maanden. Met een beetje mazzel heb ik vanaf volgende week mijn rooster tot half januari!! Dat zou toch fijn zij, want dan kan je wat plannen. En ik kan volgende week ook mijn andere weken inplannen. Ik heb nog 5 weken in te plannen, dus dat is wel lekker. Nadeel is alleen wel dat bijna alles al volgeboekt is. Ik kon eigenlijk ook geen vrij krijgen als mijn ouders er zijn, maar ik kreeg gratie. Het had ook niet uitgemaakt als ik meteen op dag 1 mijn vakantiedingen al had vastgelegd, want sommige weken zitten al vol van 2008!!! Dus ik ga kijken wanneer ik vrij kan krijgen en dan ga ik kijken waar ik heen ga.
Verder heb ik deze week wat fotolijstjes en gordijnen gekocht voor in de woonkamer, dus het wordt steeds huiselijker. (binnenkort komen er wel wat foto’s op de site als het grotendeels af is. (schilderijtje, foto’s in de lijstjes en een hoes voor over de bank moeten nog volgen) En vandaag heb ik wat plantjes gekocht voor in huis. Ook ben ik vandaag bij de Hollandse winkel geweest voor wat Hollandse boodschappen (dropjes, beschuit en hagelslag). Dus er komen langzamerhand steeds meer spullen het huis is .
Gisteren had ik mijn eerste party. Een housewarming party van Pete en Paula (dochter van Dick en Carla). Ze zijn net verhuisd en gaven daarom dus een feestje. In de tuin weliswaar, maar het werd erg gezellig (ondanks dat het maar en graadje of 8 was buiten en mijn tenen dus half bevroren waren). In het begin vond ik er weinig aan, maar nadat ik een gezellig clubje had gevonden, werd het erg gezellig (en met de gaswarmer ook nog iets warmer). Het bier vloeide in grote getalen, dus de mannen werden na mate de avond vorderde steeds luidruchtiger en kregen meer praatjes, maar dat maakte het ook wel erg leuk. Ik werd natuurlijk behoorlijk uitgehoord hoe het in Nederland was met drugs, hoeren en zo (hoe bezopener ze werden hoe vreemder de vragen) dus dat was we lachen.
Al met al een gezellige avond en mijn tweede feest zit alweer in het verschiet: een baby shower. (ze doen hier voor de een baby wordt geboren aan een klein feestje alleen voor vrouwen bij de aanstaande moeder en dan neem je een cadeautje mee en zo in plaats van als de baby geboren is).
Deze week wordt het ook druk met allerlei leuke dingen. Morgen na het werk komt er een mannetje om mijn internet te fiksen (heb ik eindelijk de installatie doos en alles op de juiste plaats, werkt het natuurlijk niet, dus nu moet er een mannetje komen) en daarna ga ik bij een collega kerstkaarten maken. Woensdag ga ik met een meisje eten die ik ken vanuit het hostel. Donderdag is er de wekelijkse trivia avond in de locale kroeg. Ik kon er nooit heen, maar ga het nu eens proberen. En je kan er goedkoop steak eten, dus weer een dag zonder koken.
En deze week ga ik kaarten kopen voor het WK zwemmen hier in Melbourne volgend jaar maart. En ook gaan de kaarten voor de Australian Open binnenkort in de verkoop, dus ik kan qua sport mijn lol op dit jaar.
Nou, al met al hoef ik me niet te vervelen.
Ik ga er een einde aan breien. Tot de volgende mail.
PS bedankt voor alle kaartjes, ze hangen allemaal gezellig in de keuken
PS2, Kees je papieren zijn aangekomen hoor, dus de WKZ post doet het prima! Thanks.
23 Oktober 2006 - 08:19
Pa En Ma:
Jippie, nog een paar weekjes en dan is het voor ons koffers pakken. Kerst in Melbourne, Oud en Nieuw in Sydney en tussentijds, quality time with You. Je hebt het toch voor elkaar gekregen. Stoer hoor. Geniet de komende week met alles wat je gaat ondernemen. XXX hug with love -
24 Oktober 2006 - 19:41
Erna:
Wat een rooster zit je net in een ritma moet je er weer uit. Ik kan me voorstellen dat je brak bent daarna. Wel fijn dat je vrij bent als je ouders er zijn. toppie -
25 Oktober 2006 - 19:53
Pelikanen:
Nicole, wij lezen regelmatig je stukjes en blijven zo goed op de hoogte van allen wel en wee. Wat ons wel opvalt, en sommige ook wat minder netjes vinden is dat je niet altijd met even veel respect over bepaalde kinderen spreekt, terwijl dit toch iedereen kan lezen. Dit willen we toch even laten weten, uit respect voor kind en ouders. -
26 Oktober 2006 - 07:54
Danielle:
Hoi hoi,
je website is weer gevonden hoor! even de puntjes verplaatsen en voila! Hier gaat alles nog steeds prima! Vandaag zelfs mooi weer, het is zo'n 23 graden dus we mogen niet klagen! Nou ik ga er weer vandoor want Tijn moet in bad en heeft ook nog eens ontzettende honger! Veel plezier en de groetjes vanuit Duitsland! -
26 Oktober 2006 - 18:27
Pelikaan:
Nicole,
degene die zich hier "Pelikanen" noemt spreekt niet namens heel Pelikaan. Mensen moeten uit eigen naam reageren en niet namens een groep zonder te overleggen!!!!
Groeten
De leukste Pelikaner hahaha