Kerst, pruimentijd op de IC en Lieke
Door: Nicôle
Blijf op de hoogte en volg Nicole
30 Oktober 2006 | Australië, Melbourne
Maar ondanks alles, lijkt de kerstperiode nog wel erg ver weg. Maar aan de andere kant, moet je er allemaal al wel rekening mee houden. Ik had plannen om met mijn ouders naar Sydney te gaan voor de jaarwisseling (schijnt een fantastische ervaring te zijn), maar met mij zijn er nog duizenden die dezelfde plannen hadden. Bij het reisbureau kwam ik niet wijzer, maar gelukkig met wat speuren op het net heb ik een hotel gevonden (oke nog niet goedkoop, maar je leeft maar een keer niet waar) en drie stoelen bij de landelijke easyjet. (hopelijk is de service beter dan die je ziet op de TV bij easyjet) Dus dit jaar luiden we het nieuwe jaar in op Sydney Harbour!!!
Op het werk is het rustig. Heel erg rustig zelfs. De hele week hebben we niet meer dan 10 patiënten en met als dieptepunt 5 patiënten gisteren. Geloof me dat is toch wel wat saai, helemaal omdat je gewoon bij je patiënten moet blijven zitten (en niet als op Peli in de post kan zitten en tijdens de avonddienst de laatste aflevering van Boer zoekt Vrouw kan kijken)
Wel heb ik deze week mijn tweede cardio-patiënt opgevangen. Maar de rest van de week was door de populatie patiënten minder spectaculair, al hebben we wel erg moeten lachen toen we mijn patiënt van 90 kilo (11 jaar) van bed moesten veranderen, omdat ze op een IC bed lag en daarmee niet naar de afdeling mocht. (vraag niet waarom). En het weekend zorgde ik voor meervoudig gehandicapt meisje aan de neuskap die iedere zoveel uur fysio nodig had voor haar longen. (ze zijn hier grote fan van fysio bij respiratoir bedreigde kinderen: kloppen van de longen voor en kwartier en daarna lekker diep uitzuigen) Hopelijk komen er wat nieuwe patiënten vandaag, want er stonden er nog 1 of 2 op de nominatie om naar de afdeling te gaan vandaag, dus dan wordt het wel heel erg.
Mijn huisje is nu zo goed als klaar. Alle gordijnen hangen, posters aan de muur (nog wel met plakkertjes ipv een lijstje, maar die kon ik niet vinden of waren te groot om mee te nemen) en de in de lijstjes zitten nu echte foto’s ipv de plaatjes van de lijstjes. Dus ik heb eindelijk wat foto’s gemaakt voor de liefhebbers. (ik kreeg al commentaar waar de foto’s bleven, dus bij deze zal ik ze bijvoegen). En ik heb nu zelf internet, dus geen gedoe meer met op het wrk checken en alles op een USB stick zetten thuis en elders doorsturen.
Het internet biedt grote voordelen, want ik heb voor het eerst in maanden weer het journaal kunnen zien met Nederlands nieuws (kwam wel tot de conclusie dat ik wel wat gemist had met en nieuwe minister van Justitie en zo) en ben helemaal bij met Boer zoekt Vrouw. Ik heb de afgelopen week iedere dag een aflevering gekeken. Erg leuk weer, al moet ik nu net als jullie een week wachten tot de volgende aflevering (moet die van gisteren nog wel zien, maar dat kan mooi vanavond na mijn late dienst)
Mijn sociale leven stond deze week op een iets lager pitje, ondanks alle voornemens. Ik zou met een meisje die ik heb leren kennen in het hostel gaan uiteten, maar die afspraak ging niet door, omdat we elkaar mis hebben gelopen op de afgesproken plek. En aangezien we elkaars mobiele nummer niet hadden, konden we ook niet even bellen. Wel even balen, want het was drie kwartier met het openbaar vervoer. Maar ja, niets aan te doen.
Donderdag zou ik naar Trivia avond gaan in de kroeg vlakbij het ziekenhuis, maar die dag was ik niet in de mood. Heb het dus maar verzet naar volgende week. Vrijdag ben ik wel met een vriendin uiteten geweest, dus toch nog iets gedaan.
De reden dat ik niet in de mood was donderdag, was door het nieuws dat ik via mijn ouders had gekregen. Lieke, het meisje die ik verschillende jaren heb begeleid tijdens de vakantie van het epilepsiefonds, is overleden. Ze nam een erg speciaal plekje in mijn hart in, dus was wel even van slag van het nieuws. Helemaal omdat je dan ver weg zit en niet naar haar crematie kan. Nu heb ik een mooie kaart gestuurd, maar dat koste nogal wat moeite. Condoleance kaarten zijn hier een groot drama. En voor kinderen heb ik ze al helemaal niet gevonden. De kaarten die ze hier hebben zijn met kaarsen of bloemen en als het voorkant er al een beetje aardig uitziet wordt het meteen een religieuze kaart. Maar wel hebben iets gevonden, dat Lieke omschreef hoe ze was.
Nou, dit was het voor deze week. Tot de volgende mail!
30 Oktober 2006 - 01:24
Karen:
Hee...wat naar dat bericht van Lieke, sterkte meis!!
En even tegengesteld daaraan wat ziet je huisje er gezellig uit!!
klinkt goed oud en nieuw in sydney...gaat helemaal goedkomen nieuwe jaar inluiden!
werk ze en tot lees weer
liefs Karen -
30 Oktober 2006 - 07:35
Pa En Ma:
Je hebt een heerlijk eigen thuis gecreërd mop. Na het werk en socialiseren, uitgestrekt op de bank, luieren in bad en dromen in bed. love You, hug with XX -
30 Oktober 2006 - 16:28
Marije:
Je huisje ziet er echt gezellig uit joh! Veel sterkte met het overlijden van Lieke! werkse nog en groetjes Marije -
30 Oktober 2006 - 20:46
Erna En Andre:
Hoi wat vervelend van Lieke, gecondoleerd meid.
Je huisje ziet er gezellig uit en heel ruim. Lekker plekje om even je zelf te zijn. Sterkte Liefs uit West-Friesland -
31 Oktober 2006 - 08:54
Linda:
Hoi, wat een akelig nieuws voor je van Lieke, zeker als je zo ver weg zit. Sterkte hoor.
Maar je huis is echt mooi en gezellig!! Liefs Linda -
31 Oktober 2006 - 08:59
Marlies:
Hi Nicole,
Je huisje ziet er als een plaatje uit! heerlijk stekkie zo!
Sterkte met het nieuws over Lieke, dat is toch pittig om dat op afstand mee te moeten maken. Schrijf het lekker van je af, wij lezen/luisteren wel.
Ik zal binnenkort weer wat meer kunst naar je opsturen, kan je je collectie wat uitbereiden!
Dikke knuffel,
Marlies -
02 November 2006 - 10:59
Gerrit En Gerdien, L:
He he eindelijk weer eens een reactie uit Markelo. Wat een geweldig huis heb je. En wat een naar bericht voor je van Lieke.
Geniet van je huis en het op stap gaan. Ben je al een leuke gozer tegengekomen????????? -
03 November 2006 - 18:35
Barbara:
He Nicole,
Ben weer terug in nederland en heb je site weer bijgelezen.
Fijn dat je lekker je eigen stekje heb en dat je ook al lekker op orde bent. Dat het nu al 37 graden is geweest terwijl de echte zomer nog moet komen.
Ik mail je wel over mijn vak verhalen
Liefs Barbara -
04 November 2006 - 15:38
Petra:
Zo dus hier poets jij nu je tanden...? Ziet er prima uit, zelfs groter dan je stek in utrecht!
Lieke lieke lea...uit het oog, niet uit het hart...dat weten zij ook hoor!
;o)
liefs -
04 November 2006 - 15:40
Petra:
PS:
hoera foto's!!! Nu nog met jou erop, maar dit is al een geweldige stap in de goede richting!