Bosbranden en drop - Reisverslag uit Melbourne, Australië van Nicole Beelen - WaarBenJij.nu Bosbranden en drop - Reisverslag uit Melbourne, Australië van Nicole Beelen - WaarBenJij.nu

Bosbranden en drop

Door: Nicôle

Blijf op de hoogte en volg Nicole

08 December 2006 | Australië, Melbourne

Op het moment dat ik dit schrijf, wacht ik op een telefoontje om te horen of mijn parachutespringen door gaat of niet. Dus ik heb even tijd om een krabbeltje te tikken voor de site. Ik heb van de week een parachutesprong geboekt over de Yarra Valley (ten oosten van de stad). Ik zag een advertentie op internet een paar weken geleden en het leek me supertof om eens te doen (en ook wel doodeng haha). Dus ik de stoute schoenen aangetrokken en geboekt. Ik zou vandaag om half elf springen, dus ik had er ongeveer al moeten zijn, maar toen ik vanmorgen belde (je moet altijd even bellen van te voren of het doorgaat vanwege het weer), gingen de sprongen nog niet door vanwege de rook.

Jullie hebben het vast al op het nieuws gehoord, want het gaat de hele wereld over, dat we in Victoria enorme bosbranden hebben. Ze vrezen dat het zelfs erger gaat worden dan ooit in de geschiedenis. Door de droogte en hitte hoeft er maar iets te gebeuren en ontstaat al een brand (soms is er ook opzet in het spel en daar snap je toch niets van!!) Nu zijn er in het noorden en oosten van de stad (op ca 200km) diverse branden die waarschijnlijk dit weekend een grote vuurzee zullen gaan worden. Het weer is namelijk dit weekend niet echt bevorderlijk voor de branden met noorden wind (daar komt de warmte vandaan) en over de 35 graden.
Aangezien er nu te veel rookontwikkeling is, zijn alle sprongen uitgesteld en ik krijg een telefoontje of het doorgaat of niet. Ik heb er zelf een beetje een hard hoofd in, want ik kan hier de brandlucht al ruiken en ik woon ten westen van de stad.
Al met al niet echt grappig dus. Ik moet wel zeggen, dat ik blij ben dat ik aan de goede kant van de stad woon. Het lijkt me doodeng. Veel mensen moeten besluiten of ze evacueren of niet, dus dat mijn parachutesprong dan niet doorgaat, is dan natuurlijk maar peanuts.

Dus vandaag wordt dan maar iets anders ingedeeld, dan gepland. (het nadeel was wel dat ik om zeven uur al op was om te bellen, anders had ik nog wat kunnen uitslapen). Ik had al met Dick en Carla afgesproken om langs te komen om mijn laatste doos op te halen. Dus waarschijnlijk ga ik nu maar wat eerder (om nu in de middag te reizen met 37 graden is wat te veel van het goede). En met een tussenstop in de Hollandse winkel om mijn voorraad hagelslag aan te vullen. Met mijn dropvoorraad gaat het goed, dus daar hoef ik voorlopig niets van te halen. Helemaal niet omdat er zelfs nog wat onderweg is, jammie.

Op het werk had ik ook mazzel van de week, want een moeder van een patientje had echte Hollandse drop!! Ik zorg al weken voor een meisje met een hartafwijking (heb ik al eerder wel eens over geschreven, het meisje met de vele reanimaties) en de moeder wist dat ik van drop hield en dat ik het miste tijdens mijn verkoudheid van vorige week. Zij vertelde dat ze ook drop lustte (als een van de weinige Australiërs) en had dit ook besproken met een van de vrijwilligsters van het ziekenhuis. Dus die vrijwilligster kwam donderdag met een doosje gemengde Hollandse drop!! Speciaal voor moeder en mij. Ik was helemaal in mijn nopjes, mijn dag kon niet meer stuk. Natuurlijk hebben we wel erg moeten lachen, want we lieten anderen dus de drop proeven. Nou, er ging menig dropje de vuilnisbak in, hoe konden we dit lekker vinden. Erg grappig.

Op het werk was deze week een lekkere en relaxte week. Ik was weer opgeknapt van mijn verkoudheid en had leuke patiënten. Natuurlijk het meisje met de hartafwijking, maar in het weekend een jongen met neurologische problemen en van de week ook een dagje een meisje met brandwonden. Dat is wel erg zielig moet ik zeggen, want ze is voor 60% verbrand. Het rare is hier wel, dat ze geen voorzieningen hebben a la beverwijk met isolatie en zo. Dus ze ligt gewoon op zaal. Brandwonden zijn verschrikkelijk, maar het is ook wel interessant. (alleen haar moeder heeft een kunstgebit die ze te pas en te onpas door en buiten haar mond beweegt, dus dat is wat minder).

Naast werken, ben ik deze week opnieuw naar de Trivia avond in de kroeg geweest. Wederom erg gezellig en mega lekker gegeten, dus wat wil ik nog meer?? Ook ben ik eindelijk naar de kapper geweest. Het werd hoog tijd en ik ben weer lekker kort gewiekt. Eigenlijk iets te kort, maar het staat wel leuk en de het groeit ook vanzelf weer aan. (en ook wel zo lekker met warm weer). Ik zou van de week ook met iemand wat gaan drinken, maar dat ging niet door omdat op die dag de loodgieter langs kwam. De onderburen hebben last van lekkage door mijn bad. Nu blijkt dat de kranen opnieuw geplaatst moeten worden en de kitranden vervangen moeten worden. (dat zag er ook niet uit moet ik zeggen, ze hebben namelijk alleen de kit erop gespoten, maar verder niet afgewerkt, dus dan is het niet waterdicht). Dus nu moet de loodgieter een keer terugkomen en hopelijk kan dat een beetje snel.

Gisteren ben ik wezen shoppen voor de kerst. Heb wat kerstcadeautjes gekocht en gekeken voor versiering, maar dat was nogal naadje tot zover. Ik moet ook zeggen, om met deze temperaturen op kerstversieringjacht te gaan is ook wel wat vreemd. Ik ben absoluut niet in de kerstmood. Heb me ondertussen wel al op het kerstkaartenschrijven gestort, want anders komen ze veel te laat. Maar de kerststemming is nog even ver te zoeken. Maar ja, ze zeggen ook dat je die niet echt krijgt hier.

Ik ga er een einde aan breien. Heb nog niets gehoord, dus het zal wel niet doorgaan. Maar jullie horen vast wel wanneer het wel wat wordt. Ik ga maar eens mijn spullen bij elkaar vergaren en op pad.

• 09 December 2006 - 09:42

Pa En Ma:

Hoi mop, Bij jullie te droog, in MI veel sneeuw en bij ons te nat.Alhoewel nu het zonnetje zich laat zien. Er komt heus nog wel eens een kans om alsnog te springen. Gillu. XX

• 09 December 2006 - 18:15

Ria De Graaf:

jammer dat het springen niet doorgaat maar evacueren is inderdaad erger. ik had het er ook over gehoord via het nieuws en moest aan jouw denken australie is mooi maar dit komt er vaak voor en het lijkt me allerminst plezierig om daar in de buurt te zitten.Hoopelijk houd het spoedig op.
    Je hebt nog geen kerstgevoeldaar ? Misschien helpt een kerstmuts opzetten dat duurt alleen dagen voor hij eris en vermoedelijk hebben ze die daar ook, zoniet dan hoor ik het graag.
    Veel succes,Groetjes Ria

• 11 December 2006 - 09:07

Danielle:

Wat een branden zeg, ik zag het van het weekend op tv en moest gelijk aan je denken. Gelukkig zit je wel aan de goede kant van de stad, maar dat je de rook zelfs daar kunt ruiken geeft toch wel aan hoe erg het echt is. Ze hebben het dan wel over bepaalde afmetingen maar dan heb ik er in ieder geval niet echt een beeld bij totdat je hoort net zo groot als Zeeland!
    Jammer dat je sprong niet door is gegaan, maar zoals je zelf al zei is het voor de mensen die last van de brand hebben veel erger!
    Veel succes met het creëren van een kerstsfeer (heb ik ook nog niet hoor) en we mailen! Groetjes Danielle

• 16 December 2006 - 15:08

Marije:

He nicole, thnx voor je mail, k ga van8 de n8dienst in dus heb zeeen v tijd je terug te mailen :) Heb je al wat kerstversiering gevonden? Gelukkig zit je aan de goede kant van het land met al die bosbranden enzo ..
    Werkse today! liefs Marije