Sydney dag 3: The operahouse en meer
Door: Nicole
Blijf op de hoogte en volg Nicole
03 Januari 2007 | Australië, Sydney
Eenmaal buiten na twaalven was het droog en zonnig, dus op een terrasje hebben we een lekker bakkie thee op met wat lekkers. Daar knap je van op! Met lekkerste weer van de wereld zijn we heerlijk rond gaan wandelen. Langs de havens naar The Rocks waar de eerste mensen voet aan land zette in Sydney. Hier staan allemaal oude huisjes en oude straatjes. Heel erg gezellig. Via het bezoekerscentrum zijn we naar the Rocks Discovery Museum gegaan. Hier werd alles verteld over de migratie van Europeanen naar Sydney. Een lief klein museumpje maar wel erg interessant.
Eenmaal weer buiten zijn we doorgelopen naar het centrum van de stad voor een ritje met de monorail. Met maar 8 stops is het een klein rondje, maar wel erg leuk om te doen. We hoefden eigenlijk maar 2 haltes, maar ja om nu het volle pond te betalen voor 2 haltes, kan je beter nog een rondje blijven zitten natuurlijk en alles zien! Dus na een volledig rondje zijn we uitgestapt bij Darling Harbour. Daar is een maritiem museum waar je onderandere op een onderzeeer kon (niet gedaan) of op een van de oude zeilschepen. Zowel de Endeavour als de James Craig lagen in de haven, dus hebben we de laatste van binnen bekeken. Leuk is om de geschiedenis van het schip te horen en hoe mooi ze hem hebben opgeknapt.
Het was ondertussen tegen vijven en het was al een lange dag, dus tijd voor een avondhap. Ook deze keer hebben we aan de haven gegeven. Dit keer echt overheerlijk bij een restaurantje voor 25% korting. De meest lekkere frietjes die ik tot nu toe gegeten heb in Australië en ook een overheerlijke kipschnitzel. Dus als ik weer eens in Sydney kom, gaan we daar zeker nog een keertje terug!
Op ons gemakje terug naar het hotel en na een lekker badje in bed mijn boek gelezen.
03 Januari 2007 - 18:47
Andre En Erna:
Jullie zijn wel echte hollanders hier korting daar korting blijven zitten om je geld eruit te halen. Ja dat hollandse bloed ben je niet zomaar kwijt voor het australische. Groetjes