Footy
Door: Nicole
Blijf op de hoogte en volg Nicole
28 Mei 2007 | Australië, Melbourne
Australiërs zijn niet echt goed in het nakomen van afspraken. Ze komen of veel te laat of laten het helemaal afweten. Zo dus ook de tegelzetter. In mijn vakantie had de loodgieter mijn badkamer gefikst (had lekkage naar de benedenburen sinds december!!) en nu moest de tegelzetter de rest doen. (ik had geen idee wat maar ja). De eerste afspraak kwam Scott de tegelzetter al niet opdagen. De tweede afspraak kwam hij netjes, maar wist ie niet wat ie doen moest. (ja ik ook niet) en twee dagen later belde ie terug dat hij nu wist wat ie doen moest en of we een nieuwe afspraak konden maken. Zaterdagochtend om 8 uur (vroeg, maar dan heb je nog wat aan je dag). Maar ja het werd acht uur, negen uur en ook tien uur. Tegen elven kon hij me de boom in en na twee berichtjes op zijn mobiel ben ik weg gegaan. Hopelijk komt hij de volgende afspraak wel opdagen.
Zo dat waren mijn frustraties voor deze week haha. Verder alleen leuke dingen. Op het werk is alles goed. Maak ook eindelijk wat vooruitgang, ik word ingewerkt (of in ieder geval mijn eerste dubbelshift heb ik gehad) als team support nurse. Iedere dienst is er een pleeg die geen patiënt heeft, maar die anderen ondersteund bij hun werkzaamheden, helpt bij patiënten opvangen die terug komen van de OK, de reanimatiepieper op zak heeft en de transporten doet. Hopelijk kan ik binnenkort mijn competenties behalen voor het transporteren van kinderen hier en dan kan ik officieel aan de bak als TSN.
Verder heb ik ook deze twee weken behoorlijk wat continuïteit met patiënten. Ik heb ongeveer 5 diensten de zelfde patiënt gehad! Dat is echt een utopie hier. Een meisje van bijna 2 met een complexe hartafwijking die regelmatig terug komt. Een beetje een triest verhaal, maar een dotje met erg leuke ouders. (mijn goede daad is haar na 5 weken opname op de IC op schoot te hebben gegeven! We kregen chocola van haar moeder als bedankje, mmm)
In mijn vrije dagen heb ik iedere dag wel iets leuks gedaan. Een vriendin van de reis tussen Adelaide en Alice Spring zit nu een paar weken in Melbourne. Dus vorige week vrijdag ben ik met haar uit eten geweest. Erg gezellig om bij te kletsen onder het genot van een heerlijke pasta. We wilden eerst nog naar de bios, maar er was geen leuke film te vinden die draaide (ja eentje 2 uur later, maar ja om daar nu op te wachten) dus zijn we maar ergens anders wat gaan drinken.
Afgelopen dinsdag was het ook vriendinnendag. ’s Middags had ik afgesproken met Helen en Louise (vriendinnen van werk) om te gaan lunchen en te gaan shoppen. Het werd uiteindelijk een uitgebreide lunch, her en der wat winkeltjes en daarna uitgebreid voor thee.
Aansluitend had ik wederom met Esther afgesproken om ergens wat te gaan eten. Dus met mijn buiten de deur eten, zit het wel goed haha.
Het afgelopen weekend was ik lekker vrij. En het was prachtig weer. Volop zonneschijn, dus dat was genieten. Na mijn nutteloze wachten op de tegelzetter, ben ik naar Croydon vertrokken om weer eens mijn hoofd te laten zien bij Dick en Carla. Het was al een hele poos geleden dat ik daar geweest was, dus het werd weer eens tijd. Ik had al mijn foto’s mee – op verzoek, dus dat werd nog even nagenieten. Ook Paula was er met Aiden – hoewel hij nog steeds niet moeders mooiste is, is hij wel een grappig ventje die lacht om alles. En ook Cindy was er met haar drie kids. Kleine Darcy van twee maanden is erg schattig. Een echte brombeer haha. Dus ook uitgebreid gekletst met hunnie. Ook mijn Nederlandse kost is weer op peil met de boerenkool met worst, dus wat wil ik nog meer.
Ik bleef niet slapen deze keer, omdat ik gisteren met Esther had afgesproken om naar een Australian Rule Footbal Match te gaan, ofwel footy hier in de volksmond. De meest populaire sport in Melbourne in de winter. En aangezien je hier alles geprobeerd moet hebben, hoort daar ook een footy match bij. En dan natuurlijk in het grootste stadion in Australië: the MCG (passen 100.000 man in). We hadden willekeurig gekozen voor deze dag, maar we hadden geluk want het was heerlijk weer. De Melbourne Demons speelde tegen de North Melbourne Kangaroos. (de demons hadden nog geen wedstrijd gewonnen maar ach). Ik snapte nog altijd geen bal van die ovale bal, maar gaande weg werd meer en meer duidelijk. Oke niet alle regels natuurlijk, maar wel de scoretelling en wanneer je nu 1 punt schoort of wanneer 6. (je kan het verglijken met American football, de ovale bal moet tussen twee hoogste palen geschoten worden voor 6 punten, en je krijgt 1 punt als je hem tussen de buitenste twee palen schiet. Je krijgt een vrije trap tussen de palen als je de bal vangt binnen het 50m gebied) Het boeide ons weinig wie er ging winnen, al gunden we het de Demons. Maar het leukste was om naar iedereen te kijken op het veld – een hele berg fitte mannen die heen er weer rennen, wat wil je nog meer haha – en om de andere supporters te horen. Je zit gewoon gemixt tussen de supporters van beide kanten, dus het was leuk om te zien. Het werd in het laatste quarter nog erg spannend. De Demons lagen kilometers achter, maar scoorden goal na goal tot het gelijk spel werd. Omdat je niet weet wanneer de wedstrijd eindigt (ze tellen er tijd bij op van wat de wedstrijd stil heeft gelegen, maar dat wordt niet duidelijk gemaakt, beetje raar) werd het dus erg spannend. Uiteindelijk wonnen de Kangaroos alsnog door een last minute 6 punter.
Het was ondertussen steenkoud geworden (zodra de zon weg is, wordt het fris), dus zijn we ergens maar een bakkie thee gaan drinken, voor we naar huis gingen.
Vandaag moet er gewoon weer gewerkt worden – late dienst. Maar 4 dagen, dus dat ik goed te doen. Deze week is de planning om mijn volgende vakantie te boeken (over 2,5 week) en mijn haar kort te laten wieken. (het zit voor geen meter meer). En dan ben ik jarig!! Jippie, altijd leuk. Helemaal omdat het deze keer bijna een maand duurt haha. Sinds twee weken stromen de kaarten en cadeautjes langzaam al binnen (thanks all) dus het is dit jaar extra leuk en lang. Maar vrijdag is het officieel.
Maar daar over de volgende keer meer
28 Mei 2007 - 07:29
Pa En Ma:
In Januari, met ons drietjes, dit geweldige mooie stadion bezocht en jij nu in het echie een footy game. Ook dit moet je mee gemaakt hebben. Wat een plezier zullen jullie hebben gehad. Een heerlijk vooruitzicht om over niet al te lange tijd alweer de backpack in te pakken voor..... Zag het op internet, Oh zalig. Nog een paar nachtjes en dan hieperdepiep. Geniet volop mop. Knuf, hug and love You -
29 Mei 2007 - 17:52
Karen:
Hee Niek,
dank voor je lieve kaartje!! het huis is nu helemaal af en idd komend weekend veel koffieschenken...(hihi dacht t niet...het eerste deel van de rondleiding begint in de keuken, kunnen ze daarna zichzelf bedienen :P)...jij alvast een hele fijne verjaardag!!
hebben ze in aussie nog een bepaalde manier van vieren??
of doen ze het ook met taart en kaarsen...
liefs Karen -
30 Mei 2007 - 17:56
Marleen:
Nog 2 nachtjes slapen dan zijn we jarig!! Nogmaals een fijne verjaardag gewenst (de kaart zal je inmiddels wel hebben, is anders al een maand onderweg)
groeten ook van erwin -
31 Mei 2007 - 09:03
Petra:
Hoi hoi,
Wat gaaf dat je naar zo'n wedstrijd bent geweest. Je maakt wel leuke dingen mee zeg. Vind het leuk om je verhalen te lezen, volgens mij ben je helemaal ingeburgerd daar! Alvast een fijne verjaardag!!!
groetjes van je oude klasgenootje