Cairns - deel 2
Door: Nicole
Blijf op de hoogte en volg Nicole
12 September 2007 | Australië, Cairns
Nadat iedereen verzameld was, gingen we op pad. In een uurtje reden via een prachtige – enorm bochtige – weg door de heuvels. Erg goed voor je maag, want de weg kenden ruim 200 scherpe bochten. Maar iedereen kwam goed aan bij Barrine Lake, een kratermeer van een oude vulkaan. We stapten daar op een boot die ons in een klein uurtje het meer rond vaarde. Het was er prachtig met regenwoud. Maar ook heel veel beesten: eenden, koeten, kalkoenen, kleine blauwe vogeltjes, schildpadden, een grote aal en als klap op de vuurpijl een grote 4m lange python. Echt een superleuk tochtje. Daarna bij de uitspanning thee met heerlijke scones. Vervolgens zijn we doorgereden naar een hele aparte boom, die door de eeuwen heen (ruim 800 jaar oud) een gordijn had gevormd. Onze laatste stop voor de lunch was een prachtige waterval. Milaa Milaa Falls lijken net gemaakt door mensen zo prachtig, maar het was helemaal door de natuur gemaakt. De lunch (fish and chips, scheelde weer koken vanavond) was erg lekker en met een prachtig uitzicht over een miniwaterval.
Na de lunch reden we door Paronella Park. Een plaats waar een Spanjaard in de jaren 30 een kasteel had gebouwd en prachtige tuinen eromheen. Door de diverse overstromingen en orkanen, is het hele kasteel vergaan en staan er alleen nog ruines die overgroeid zijn met mos en zo. De tuinen waren nog steeds erg mooi, dus al met al een heel mooi stukje Queensland.
Onze laatste stop voor de dag was bij Bolders Creek (of zo iets). Een beekje met een pad erlangs door het woud. Verderop lagen er allemaal rotsen en uitgeslepen rotsen door het water. Erg prachtig. En toen was het tijd om terug te keren naar Cairns. Tegen zessen was ik terug in het hostel. Na een simpele maaltijd (handig als je tussen de middag een warme hap krijgt) de rest van de avond op het balkon gezeten tot het bedtijd was. Erg gezellig. Alleen duurde het eeuwig voordat de rest naar bed ging. (en ik lig naast het balkon)
Maandagmorgen had ik en relax dag. Heerlijk uitgeslapen tot een uurtje of tien. Toen relaxt ontbeten en wat op het internet gesurft. Een stel meiden ging naar de lagune in het centrum en vroegen of ik meeging. Dus tegen elven liep ik met Sarah en Eveline (Engels en Iers) naar het centrum. De rest van de middag hebben we heerlijk geluierd bij het water. Boekje erbij, af en toe een dip in het water, wat kletsen en wat lekkers erbij. (echt backpacker snacks: rijstwafels van Sarah en mariabiscuitjes van mij). Tegen vieren vond ik het mooi geweest, want ondanks de schaduw voelde ik de zon op mijn armen (laat mijn rode hoofd maar achterwege). Ik moest nog wat boodschappen doen en zo, dus kwam om een mooie tijd terug aan in het hostel. Daar op het balkon met Robbie, Ben en Paul gekaart. De guys gingen naar de stad voor een gratis maaltijd en vroegen of ik meeging, dus dacht waarom niet. Dus in de stad onze gratis spaghetti gescoord. Daarna via de kust weer terug. Het werd een lange wandeling, maar wel erg rustgevend langs de golven van de zee. Terug in het hostel een poos gekletst met Janet en daarna de kaartclub op het balkon versterkt. Al met al een erg relaxte en gezellige dag.
Vanmorgen was het al vroeg op (had graag nog wat geslapen :)) omdat ik om kwart voor acht opgehaald werd om naar het noorden te gaan met een tour. Er waren zelfs twee Nederlanders mee, maar ja of je daar nu vrolijk van werd. Een meid die alles had meegemaakt en alles luid met name luid) en duidelijk aan ons mededeelde en een alleen reizende jongen die nogal op de zenuwen werkte. Gelukkig was er een gezellige Australische meid en een meisje uit Oostenrijk. Het was een anderhalf uur rijden langs de kustlijn erg mooi, maar erg bochtig) naar de stop voor een bakkie thee. Daarna nog een kwartiertje voor een boottocht over de Daintree River. Het was officieel een cruise om krokodillen te spotten, maar met heel veel moeite kwamen er net een tegen. De boottocht zelfs was erg mooi, maar het gebrek aan levende haven viel een beetje tegen. Vervolgens reden door het regenwoud (nog meer bochten, pfff) naar een plaats waar er een boardwalk was. Dat was erg leuk door het regenwoud en mangrove, maar wederom geen levend beest te bekennen, behalve groene mieren die je kan eten (nee bedankt). Onze volgende stop was lunch bij Cape Tribulation. De helft van de groep bleef hier achter voor een nachtje, dus met een verkleinde groep gingen we door (helaas met de Nederlanders). Na de lunch zijn we naar het strand gegaan. Super mooi, helemaal omdat het regenwoud tot aan het strand reikt. Helaas hadden we hier maar beperkt de tijd. Tegen drieën kwamen we aan bij Mossmann National Park. Een stuk regenwoud met de Mossmann rivier. Hierin liggen heel veel rosten en levert hele mooie plaatjes op. Een aantal gingen er zwemmen, maar dat zag ik niet zo zitten. Maar de wandeling was erg mooi (er was een hangbrug die nogal schommelde als je er op sprong, erg leuk om Japanse meisjes de stuipen op het lijf te jagen) en leverde een paar mooie foto’s op.
We reden langs alle suikerrietvelden richtig Port Douglas. Een jetset badplaats, maar erg leuk. Alleen hadden we er maar een half uurtje, dus veel te weinig tijd om alles te bekijken. In een uurtje reden we (al bochten slingerend – wat fijn voor mijn maag) terug naar Cairns.
In het hostel was een Kaas en Wijn avond met hapjes en fruit. Dus dat was erg fijn.
Daarna een start gemaakt met pakken, omdat ik morgen doorreis naar Mission Beach. En voor de tv mijn favo serie All Saints gekeken met de Ierse zussen.
Woensdagochtend vroeg op om de rest in de pakken en uit te checken. Nog even de mail gechecked om te kijken hoe het thuis ging (voor de genen die het niet weten, pa was een nachtje opgenomen geweest op de hartbewaking maandag) maar gelukkig ging daar alles weer goed, dus geen probleem om mijn reis te vervolgen naar Mission Beach. Om negen uur zat ik in de Greyhound bus. Dag Cairns, het was super!!
De volgende krabbel komt vanuit Mission Beach, veel liefs en dikke kus.
12 September 2007 - 06:23
Marlies:
Hi Nicole!
geniet van ieder moment dat je zo nog gegeven wordt in dat mooie land! Het klinkt werkelijk fantastisch!
Fijn om te horen dat het met je vader weer goed gaat, het blijft toch griezelig als dat soort dingen gebeuren en je zit zelf niet in de buurt.
Heel veel plezier de komende weken!
liefs
Marlies -
12 September 2007 - 08:18
Pa En Ma:
Hi globetrotter van ons. Denk dat ju nu wel in het heerlijke resort zit na een hopelijke weinig bochten werk trip. Relaxed bijkomen van alle indrukken en emoties van de laatste dagen. Wat een geweldige omgeving heb je achtergelaten om op weg te gaan om zoveel meer te ontdekken. Poppedein, we will keep intouch en motto "volop blijven genieten". Lots of XX, a huge hug with love, Jouw -
12 September 2007 - 11:10
Erna En Andre:
Hoi Nicole weer een mooie tour gemaakt, ben benieuwd naar al je foto's. Volgens mij zijn we daar wel een week zoet mee. Fij dat het met je vader weer beter gaat. Zo kan jij weer genieten van je reis. Veel plezier bij het volgende stukje. Liefs. -
12 September 2007 - 13:17
Barbara:
He Nic,
Toch fijn dat je overal wel aansluiting vind en mensen die je meevragen voor leuke dingen!! Lekker genieten en fijn dat het met je vader beter gaat.
Liefs Barbara -
13 September 2007 - 17:38
Pa En Ma:
Hoi mop. Morgen alweer opweg om via Townsville naar Magnetic Island te trekken. Van bounty place naar de true tropical paradise. Van hostel into a resort, a beachhouse or an Inn. Een backpackers leven is zo slecht nog niet en het is heerlijk om zo, via internet, met jou mee te genieten. Dikke kus en een giga knuf. Jouw