Cairns - deel 1 - Reisverslag uit Cairns, Australië van Nicole Beelen - WaarBenJij.nu Cairns - deel 1 - Reisverslag uit Cairns, Australië van Nicole Beelen - WaarBenJij.nu

Cairns - deel 1

Door: Nicole

Blijf op de hoogte en volg Nicole

09 September 2007 | Australië, Cairns

Om half een ‘s nachts kwam ik veilig en wel aan in het tropische Cairns. Heerlijk!! Een taxi zette me af bij mijn hostel. De sleutel zou liggen in een doosje bij de poort, nou mooi niet. Geen sleutel te bekken, geen kip te bekennen en alleen een antwoordapparaat. Dus daar stond ik met mijn goede gedrag. Gelukkig was de hele straat bezaaid met motelletjes en hotelletjes, dus ben bij de eerste de beste met 24 uurs receptie binnengestapt. Werd vriendelijk begroet door twee bezopen kerels die me wel een bed in hun kamer wilden aanbieden. Nou, ik ga liever voor mijn eigen kamer.

Na een kort nachtje, was ik om negen uur weer ingepakt en liep in naar het hostel. Dit keer met duizend excuses, maar ze dachten dat ik pas de volgende nacht zou komen. Niet dus. Een voordeel, kreeg een upgrade tot een dubbel, dus heb een lekker groot bed. Het hostel zelf is best aardig. Nette kamer, schone keuken en badkamers en leuke mensen. Eenmaal gesetteld op mijn kamer, ben ik op pad gegaan om Cairns te ontdekken. Ik zit hier wat aan de buitenkant van de stad, maar het is niet zo heel groot, dus binnen twintig minuten liep ik langs de esplenade (soort boulevard langs de kust) richting het centrum. Je wordt hier doodgegooid met touroperators. Op iedere hoek van de straat kan je tours boeken naar het rif, het woud etc. Maar verder is er niet zo heel veel te beleven. Maar heb mezelf wat wegwijs gemaakt en mijn busticket geregeld voor richting Sydney. Ergens op een terrasje wat geluncht en toen weer terug gewandeld. Het was half twee of zo en het was al goed warm, dus heerlijk bij het kleine zwembad neergeploft met een boek. Het lijkt met vakantie!
Vervolgens wat boodschappen gedaan en wat gerelaxed. Tijdens het eten raakte in aan de praat met Shaira en Rob. Ook was er die middag een nogal vreemde gozer gearriveerd. Een groot sociaal probleemgeval met psychische problemen. Shaira heeft dat geweten, want ze vroeg hem wat en gaf hem een advies en kreeg de rest van de avond hem over haan heen.
Gelukkig kwamen er nog een paar andere gozers buiten zitten, zodat we een potje konden gaan kaarten. Een leuk spel, en al met al erg gezellig.
Tegen elven was het mooi geweest (na een beatbox concert van de gozer) en ben ik naar bed gegaan. Heerlijk nog effies wat gelezen en toen was het tijd om te slapen. Alleen ik kon natuurlijk niet slapen, maar ja dat kennen we.

Doordat ik naast de huiskamer/keuken slaap, was ik al vroeg wakker door de vroege vogels in de keuken. Maar ja ik moest toch al op tijd op, want ik had een tour geboekt. Een dag naar Kuranda. Met een trein door de bergen naar het dorpje Kuranda en met de kabelbaan weer terug. De man was natuurlijk veel te laat, maar uiteindelijk kwam de bus toch opdagen. Omdat we nog andere mensen moesten ophalen, redde we het niet op tijd voor het eerste treinstation, maar het tweede station was vlabij, dus werden we daar afgezet. De treinrit (bijna anderhalf uur) was erg leuk. Een prachtige omgeving en een gezellig clubje. Zat naast een professor psychologie uit Nijmegen (prototype verstrooid), een ouder stel uit Sydney en twee meiden uit Engeland. Tegen half twaalf kwamen we aan in Kuranda. Een klein stadje voornamelijk bestaande uit kraampjes, winkeltjes en eettentjes (hoezo toeristisch). Die winkeltjes en marktkraampjes heb je snel bekeken. Gelukkig waren er ook een aantal andere toeristische attracties. Ik heb er twee van bezocht, want de prijzen zijn niet kinderachtig. Maar al met al begon ik in de koala gardens. Een mini zoo met wat Australische beesten. Het leukste van al was dat je een koala vast kon houden (ach, schattig) en ermee op de foto kon. (helaas was mijn eigen batterij leeg, maar je kon een professionele foto kopen, dus dat maar gedaan). Het was echt een schatje.
Na de lunch ben ik naar de vlindertuin gegaan, waar zoveel vlinder waren dat ze letterlijk op je gingen zitten. Super leuk. Een rondleiding maakte het nog wat leuker, dus ideaal.
Omdat om drie uur de kabelbaan terug ging, liep ik op tijd er naar toe. Daar kwam ik het stel uit Sydney weer tegen en samen namen we de skyrail terug. Een tocht van 7,5 km terug naar beneden over de hoge toppen. De uitzichten waren fantastisch (helaas geen foto’s dus). Na drie kwartier stond ik beneden en waren we veel te vroeg terug voor de bus. Dus tijd nog voor een bakkie warme choco, getrakteerd dor het stel, dus was wil ik nog meer??
Om half zes was ik weer terug op het hostel. Eerst wat gegeten en toen voor de buis met een stel wat rugby gekeken, tijdens mijn update gewauwel van de afgelopen dagen. Natuurlijk kregen we wederom een beatbox concert (wat fijn). Na de rugby was er nog een leuke film op de tv, dus die heerlijk op de bank bekeken voor het bedtijd was.

De tweede nacht heb ik hier al stukken beter geslapen. Wel wederom vroeg gewekt zaterdag door de vroege vogels, maar ik mocht niet klagen. Om kwart over acht vond ik het mooi geweest en was het tijd voor ontbijt. Na het ontbijt lekker relaxed even mijn mail gelezen, mijn busrit geboekt voor van de week naar mijn volgende bestemming. Om tien uur was ik klaar om op pad te gaan. Wilde naar de Flying doctor service, maar wist niet precies waar het was. Dus liep de stad in voor een touristenburo. Bleek dat het aan de andere kant van de stad lag en niet te belopen, dus dat was snel bekeken. Uiteindelijk ben ik bij de lagune neer geploft met mijn boek. Een lekker duik in het water (soort zwembad, maar dan gratis) en daarna in de schaduw gerelaxed. Tegen enen was ik het zat en ben ik terug gelopen naar het hostel. (loop zo heel wat kilometertjes). Een paar gingen er naar de paardenraces, maar daar had ik geen zin in. Dus na een poosje bedacht ik dat de fietsen hier gratis waren, dus ben ik op de fiets gestapt naar de Flying Doctors. Na een kwartiertje of zo was ik er. Stelde op zich niet zo veel voor, maar ja het blijft wel leuk. Kreeg half en half het advies om te solliciteren, maar heb daar nu maar vriendelijk voor bedankt, al klinkt het best leuk. Via de botanische tuinen ben ik terug gefietst. Tegen vieren was ik terug en ben ik met mijn boek op het balkon beland. Uiteindelijk bleven Paul en ik over met zijn gitaar en vroeg hij of ik mee wilde zingen. Het werd nog erg gezellig. Twee beginners, maar wij vonden dat we wel op de markt konden gaan staan. (oke twee nummer gingen er goed, de rest heeft nog wat werk nodig haha, maar Let It Be en It’s Been A Hard Day Night van de Beatles klonken behoorlijk. Natuurlijk moesten we daarna het hele gebeuren overdoen voor Rob en Gary die bij de paardenraces waren geweest.
Tegen zessen vond ik het mooi geweest en ik had geen zin in nog een avondje hostellen, dus ben ik naar de stad gewandeld voor een hapje bij de Italiaan en een film in de bios. Er draaide een franse film die heel erg grappig was. Moest effies omschakelen vanwege de Engelse ondertiteling bij de Franse tekst, maar toen was hij erg leuk.
Om half tien was ik terug en kon ik nog even aanschuiven bij de rest. Een groot deel van de groep ging uit in de stad tegen twaalven, maar ik was moet. En bovenal heb ik een tour morgenochtend die me om kwart voor acht komt halen. Wil wel wat frisjes zijn.

Nou, dit was het eerst stuk vanuit Cairns. Liefs en een dikke kus

• 09 September 2007 - 11:24

Ria De Graaf:

Het klinkt allemaal weer lekker avontuurlijk en handig als je een beetje talenkennis heb. Die vlindertuin lijkt mij ook erg mooi ,jammer dat je deze trip geen foto's kon maken van jou met je knuffel.
    Veel plezier met de volgende trippen ,
    groetjes Ria.

• 09 September 2007 - 17:06

Karen:

he niek
    je trip is begonnen!!
    leuk om nog steeds mee te lezen hoor!
    ben benieuwd naar het vervolg!!
    (btw jurk zat bijna goed...iets te strak dus wordt her en der wat vermaakt!)
    tot lees weer
    liefs ka

• 10 September 2007 - 10:56

Petra Kortekaas:

Hai, wat maak je toch weer leuke dingen mee! Geniet er nog maar van. Leuk om steeds jou verhalen te lezen.

Liefs peet

• 10 September 2007 - 13:40

Pa En Ma:

Lievie, het is niet zomaar dat jij omringd was door vlinders. Wat een geweldige ervaring. Zoals de laatste zin van de mail. Geniet van al het moois. Doen hoor!!! "We love You, jeh, jeh, jeh" Jouw

• 11 September 2007 - 12:11

Pa En Ma:

Mop, voor morgen een hele goede reis naar Mission Beach met in gedachten dat het thuis weer goed gaat. Een heerlijke bestemming ga je tegemoet zon, zee en strand. Maar eerst, bussie komt zo, bussie komt zo. Don't worrie, relax. Dikke X en.... Jouw