Pak je agenda maar vast! - Reisverslag uit Melbourne, Australië van Nicole Beelen - WaarBenJij.nu Pak je agenda maar vast! - Reisverslag uit Melbourne, Australië van Nicole Beelen - WaarBenJij.nu

Pak je agenda maar vast!

Door: Nicole

Blijf op de hoogte en volg Nicole

30 Juli 2007 | Australië, Melbourne

Met nog iets meer dan een maand in Melbourne te gaan, zit mijn jaartje hier er bijna op. Zit al ruim 11 maanden in Down Under!! Wat vliegt de tijd, om er maar een cliché in te gooien. Dus ik zie jullie denken, nog maar een maand te gaan? Ja ja, ik kom weer terug naar het koude kikkerlandje. Maar kom niet meteen met grote getalen naar Schiphol, want het gaat nog iets langer duren eer ik weer voet zet op Nederlandse bodem. Maar zet 5 december alvast maar in jullie agenda, want kom ik als persoonlijk Sinterklaarcadeautje om 11.20 aan op Schiphol.

Na een paar weken puzzelen en doen, heb ik vorige week al mijn tickets geboekt voor de 3 maanden die ik nog ga reizen nadat ik Melbourne heb uitgezwaaid. Even een klein overzichtje, zodat jullie ook helemaal op de hoogte zijn van alle plannen.

5 September vlieg ik vanuit Melbourne naar het tropische Cairns in het Noordoosten van Australië. Ik heb dan bijna 6 weken om de oostkust af te reizen naar Sydney. Deze plannen staan nog een beetje in de kinderschoenen, maar een aantal hoogtepunten staan al vast, zoals Cape Tribulation, de Great Barrier Reef, the Withsundays, Brisbane, Fraser Island en Sydney zelf. Maar je horen tegen die tijd uitgebreid waar ik uithang of heb uitgehangen.
Op 14 oktober vlieg ik vanuit Sydney naar Auckland, waar ik 5 dagen op eigen houtje kan rond hobbelen voor ik me aansluit bij een 3½ weekse tour door Nieuw Zeeland met Baobab. In totaal ben ik dan een maand in NZ, want op 13 november vlieg ik naar het koninkrijk van Tonga. Een eilandengroep in de Pacific. Het is relatief onbekend en kent geen grote toeristenhozen, maar heeft prachtige stranden en onderwaterleven, maar ook een rijke cultuur en het is de hotspot van de wereld om walvissen te zien! Na een weekje in Tonga vlieg ik door naar Fiji. Met andere woorden nog meer zon, zee en strand. En last but not least vlieg ik 29 november naar New York. Met als voordeel dat ik de datumgrens passeer, dus ik dezelfde dag nog aankom in New York. De volgende dag komt ma dan aan vanuit Nederland en hebben we 5 dagen samen om the Big Apple te ontdekken. Het zal wel steenkoud zijn na al die tropische oorden haha, maar een goede reden om te gaan shoppen. 
Het koste was uitvogelen op het internet om de goedkoopste tickets te krijgen, door op andere data te vliegen dan vooraf bedacht. Maar met een dagje eerder en daar en niet te moeilijk doen over tijden en vliegmaatschappijen, scheelde het honderden dollars. De planning was eerst om naar Hawaï te gaan in plaats van Tonga, maar de vliegdagen kwamen zo niet uit, dat het Tonga is geworden. Ook leuk lijkt mij zo en Hawaï komt dan wel een andere keer.
Maar dit zijn alle plannen en alle uitgebreide verhalen komen zeker op de site te staan.

Maar in deze maand moet er nog een hoop geregeld worden, want ik moet mijn inboedel verkopen, mijn huis moet opnieuw verhuurd worden (dus openhuis enzo), verzekeringen en abonnementen moeten opgezegd en ook alle spullen die terug naar Nederland moeten, moeten worden ingepakt en verstuurd worden. Dus voorlopig een drukke tijd. Vandaar dat ik nu een week vrij heb, zonder weg te gaan. Ja ja jullie lezen het goed, ik blijf zowaar een week thuis waarin ik vrij ben. Maar dat betekend niet dat ik niets doe, want bijna iedere dag is wel iets gepland met vrienden. Koffie hier, filmpje daar, wat shoppen en dagjes weg, dus aan activiteiten geen gebrek.

De afgelopen anderhalve week was erg relaxed. Nadat ik terug was van Adelaide heb ik veel moeten werken (heb eindelijk een foto van een van de kamers op de afdeling, de rest van de foto’s moet ik nog maken, maar alvast een kleine impressie), maar had iedere keer leuke patiënten en aardige ouders. Dus dat scheelt altijd een hele berg. Ik had een aantal dagen een jongentje waar ik in een eerdere opname al voor had gezorgd, dus dat was erg leuk. Verder een aantal dagen een enorm schattig hummeltje van Chinese afkomst van 2 kilo. Dus toen die eenmaal van haar beademing af was, moest die natuurlijk geknuffeld worden haha. Gisteren was het druk. Ik was de enige die voor een jongentje van 5 kon zorgen die aan een hartondersteunend apparaat vast zit (soort kunstmatig hart dat zijn eigen hart ondersteund). Hij was behoorlijk ziek en vader kan dit niet zo goed aan, dus weet niet goed wat hij met zichzelf aan moet, behalve veel ijsberen. Dus al met al een drukke dienst, maar wel goed en leerzaam. Hopelijk gaat het de komende week goed met hem, want hij ontwikkeld de ene na de andere complicatie.

Maar naast werk, is er ook tijd voor leuke dingen. Wat met name bestaat uit ergens iets eten of drinken. Je moet tenslotte om de inwendige mens denken niet waar? Dus om de verjaardag te vieren van vriendin Louise, zijn we vorige week uiteten geweest met zijn drieën bij een heerlijk restaurantje en met Esther ben ik voor de wekelijkse lunch in de stad geweest. Ook met Rachael een ochtend voor koffie op stap geweest bij een toko waar ze vitrines vol hebben met de heerlijkste gebakjes en koekjes. Mmm, niet erg gezond, maar wel oh zo lekker haha.
Naast de wekelijkse lunch, hebben Esther en ik ook de wekelijkse dinnerdate bij mij thuis. Ik kook eten en zij brengt een toetje mee en na het eten kijken we een van de Harry Potter films. Deze week was de laatste aan de beurt, zodat we afgelopen zaterdag – nadat we natuurlijk eerst ergens een hapje zijn gaan eten – eindelijk het nieuwste exemplaar in de bios konden zien. En om verder in de Potter mood te blijven, hebben we ook het boek kunnen ophalen bij boekhandel, dus we zitten nu helemaal in de deadly hollows.

Vandaag mijn eerste dag van mijn vakantie. Ulrike (collega uit Duitsland) belde of ik zit had om mee naar Williamstown (een van de wijken van Melbourne aan het water) te gaan voor ene lunch, dus het werd een gezellige middag. Jammer genoeg liet het weer wat te wensen over, maar ja je kan niet alles hebben.

Nou, ik geloof niet dat ik verder nog veel nieuwtjes heb. Tijd om voor het avondeten te zorgen (ja ik kook ook nog zelf zo af en toe).Tot de volgende krabbel

• 30 Juli 2007 - 09:04

Pa En Ma:

Wij hebben elkaar net gesproken en wij zijn zo trots op jou dat je het zo goed doet. Bijna een jaar geleden afscheid genomen van ons, jouw vrienden en het kikkerlandje. Nu voor jou wederom een hoop geregel om goodbye Down Under te zeggen na een fantastisch tijd. Het duurt nog wel even eer dat wij elkaar treffen in New York om daar samen onze jaarlijkse city trip te doen en daarna op Schiphol door paps ingehaald te worden. Tot die tijd ga jij een geweldige terugreis maken met wederom heel veel indrukken voor jouw levensrugzak(je). Lekker doen en vol op genieten. Kiss, huge hug with love, Yours

• 30 Juli 2007 - 13:36

Erna:

Maar goed dat je nog even van zon zee en strand ga genieten na Aussie want hier krijg je dat echt niet. In ieder geval leuke vooruitzichten Veel plezier ermee.
    Liefs

• 30 Juli 2007 - 17:24

Lian:

Hey Nicole,
    Yo wat een reisplanning zeg!! Maar een om jaloers op te worden! Helaas zitten mijn schamele 2 weken vakantie er alweer op (vandaag 1e werkdag). Tsja, verschil moet er zijn, dat is duidelijk...
    We spreken elkaar vast nog wel voordat je op reis gaat. Maar iig veel succes met alle afrondingen voor je huisje en veel plezier met de voorpret voor je reis!
    X Lian

• 31 Juli 2007 - 19:39

Karen:

alweer bijna een jaar geleden dat we je op een regenachtige zondag hebben uitgezwaaid op schiphol...men wat vliegt de tijd!! en wat heb je nog een superleuke activiteiten voor de boeg!! hihi om jaloers op te worden!! veel succes met de inboedel verkopen (hebben ze in aussie marktplaats?) en alles in te pakken en te versturen/verschepen naar ons koude kikkerlandje.
    en natuurlijk heel veel voorpret met de komende reizen in het vooruitzicht!!
    ik ga de 28e om mn jurk te passen (ook een leuk vooruitzicht) en komend weekend naar egmond aan zee (tja denk geen walvissen....hihi)
    spreek je laters weer
    Liefs Karen

• 09 Augustus 2007 - 08:36

Petra Kortekaas:

Jeetje wat een vooruitzicht heb je. Wij kunnen hier alleen maar hopen op mooie weer. Gaaf dat je nog 3 maanden gaat reizen en als je weer hier bent gaan we zeker een keer koffie/theedrinken.
    Liefs

• 15 Augustus 2007 - 19:14

Marielle:

Gaaf hoor, zo'n semi wereldreis in het verschiet!! Nu nog even doorbijten om al die dingen te regelen, maar ja dan komt er ook een hele toffe tijd aan. 5 december staat natuurlijk genoteerd in de agenda, dan kan je weer gaan genieten van de nederlandse perpernoten en speculaas!
    Geniet nog even van alle etentjes en andere gezelligheid en succes met alle voorbereidingen.
    Groeten Marielle