Een weekje vrij
Door: Nicole
Blijf op de hoogte en volg Nicole
11 Augustus 2007 | Australië, Melbourne
Maandag kwam een mijn duitse collega Ulrike me ophalen om voor lunch naar Williamstown te gaan. Een leuke wijk aan de baai en met een lekkere lunch. Erg gezellig al met al.
Dinsdag had ik afgesproken met Helen en Louise in de stad voor cake en koffie. Na de nodige lekkernijen en wat geshopt te hebben, kwam Louise gezellig eten bij mij thuis.
Woensdag zouden we eerst een dagje weg gaan, maar door het slechte weer, werden de plannen gewijzigd. Ik ben naar Louise gegaan, waar we in de buurt tarotkaarten hebben laten leggen. Geloof er niet direct in, maar het was wel grappig. De numerologie was wel weer van toepassing, dus wie weet verkondigde ze geen onzin. Na een bakkie, terug gereden naar Melbourne, waar we Helen hebben opgepikt om ergens te gaan eten en later met een dvd-tje op de bank bij Helen neer te ploffen.
Donderdag kwam Rachael me ophalen om naar de bios te gaan. De film Knocked Up, erg grappig. Ook nog een leuk bloesje gekocht voor de leuke broek die ik eerder had gekocht, dus al met al een geslaagde middag, natuurlijk met het nodige geklets.
Vrijdag een relaxed dagje om ’s avonds opgetut naar het concert van Gwen Stefani te gaan samen Louise en haar nicht. Een super concert. In het voorprogramma stond de hiphopband Gym Class Heroes (hun hit van nu is Take a look at my girlfriend) na ruim een half uur pauze kwam Gwen op met haar hit The Sweet Escape. Ze weet er een echte show van de maken met dans, veel verschillende outfits en met het opzwepen van het publiek. Natuurlijk hebben we wat foto’s gemaakt.
Zaterdagavond ben ik uit geweest met Ulrike en Rachael (en haar vriendje) Eerst ergens wat gaan eten en daarna door naar een bar uit het kaartspel van Ulrike. We hadden een willekeurige bar gekozen, wat dus ook geen bar bleek te zijn, maar meer een soort kleine disco. Ook gezellig, maar je verstaat elkaar voor geen meter, dus zit er niet veel meer op dan dansen. Toen we aankwamen was de tent zo goed al leeg, maar binnen een uur was het vol en na anderhalf uur stampesvol. Toen ik naar huis ging tegen enen, stond er een rij buiten om binnen te kunnen komen!!
Zondagmorgen was het tijd voor de bijna wekelijkse brunch met Esther. We kiezen iedere keer een ander tentje en dit was een erg gezellig klein cafeetje met heerlijke dingen. Aansluitend ben ik met de trein naar Dick en Carla gegaan. Had ze al een poos niet gezien, dus vond het tijd worden om weer eens mijn neus te laten zien. Ben uiteindelijk blijven eten en ook maar blijven slapen, wel zo gezellig. Maandag was het een ware babyboom bij D&C. Ayden (7 maanden van Paula) is er altijd op maandag omdat Paula dan werkt, dus die was al vroeg aanwezig. Tegen koffietijd kwam Kylie (schoondochter) met haar twee dochters Meagan (2) en Tahlia (9 weken) en ook Cindy kwam met Darcy (4 maanden). Dus dat was een drukke boel. Maar wel zo gezellig (al denkt Dick daar af en toe anders over, maar ja)
Afgelopen woensdag moest ik weer werken, maar met tot nu toe bijna iedere dag iets leuks op het programma, mag ik niet klagen. Woensdag kwam Esther eten en met een lekker toetje op de bank een dvd-tje gekeken. Donderdagavond met Louise en Helen op Lygon Street gaan eten als een half afscheid. En zometeen met een heel stel meiden van werk eten in de stad.
Naast al mijn drukke bezigheden buitenshuis, is er ook een hoop geregel aan de gang in huis. Na diverse bezichtigingen, is mijn flatje nu verhuurd, dus dat scheelt een hele berg. Bijna al mijn spullen zijn verkocht, dus nog beter. En ook de organisatie voor mijn reisplannen vordert gestaag, dus al met al gaat het goed. Nog een paar weekjes genieten van Melbourne en dan lekker op pad.
Dit was het voor nu. Liefs en dikke kus uit een guur Melbourne
11 Augustus 2007 - 18:20
Erna:
He meid, weer een week voorbij nog even aanpoten op je werk en dan genieten van je lange reis. Gezellig nog even met de meiden eten en filmpjes kijken. Wat een leventje. liefs Erna -
11 Augustus 2007 - 18:58
Pa En Ma:
Luxe hoor om te bedenken wat te gaan doen. Skieën? of toch maar niet! Thuis in Melbourne, heb jij je ook opperbest vermaakt. En daar tussenin heel veel geregeld, verkocht, verhuurt, geboekt en het knuffelgehalte op peil gehouden. Straks pakken,inpakken,opsturen, opruimen, afsluiten en..... afscheid nemen van collega's, vrienden, familie en van een geweldige jaar in Australië. You and We are counting down. 5 september staat voor jou zo voor de deur om de mega terug reis te beginnen en wat wij zo via verschillende sites zagen, "heb je echt niemand nodig voor de koffer"?mm .... jammer. Wij tellen nog ff door. See You in NY mop. Jouw -
18 Augustus 2007 - 19:07
Petra:
He Niek,
jeetje wat een verhalen heb ik weer gemist. Het is nu tijd voor de laatste opruimzaken en dan deel 2 van de wereldtour. Ik heb net nog eens al je foto's bekeken...ik kwam tot de conclusie at je wel erg veel gedaan en gezien hebt! Geweldig!
Succes met inpakken opruimen en ook daar weer nieuwe vrienden gedag zeggen en geniet nog even van het australische leventje.
en troost je...hier schijnt de zon ook niet...;0) -
20 Augustus 2007 - 08:46
Nicole:
even een berichtje ban ons wat een belevenis voor jouw allemaal ik heb dit adres van ome Jan gekregen toen ik vertelde dat Diana van ons ook zo'n site heeft zij is gaan werken op een cruise schip voor 8 maanden ik heb nog niet alles van je gelezen maar dat komt miscchien wel ik wens je veel geluk plezier en succes tijdens je mangefieke avontuur liefs Jaap en Ella -
29 Augustus 2007 - 17:48
Pa En Ma:
Mop, morgen gaat jouw laatste werkdag in het Royal Childrens Hospital in, afscheid van jouw IC afdeling waar jij het afgelopen jaar hebt gewerkt. Een tijd waarin jij de ernstigste zieke kindjes hebt mogen verplegen en met liefde hebt verzorgd. Goodbye ook van collega's die jou hoog waarderen en het ook voor hen moeilijk is om van jou afscheid te nemen is. Poppedein, wij wensen jou voor a.s. maandag een geweldig say goodbye party toe met collega's en de Aussie vrienden. Volgende week woensdag a wave goodbye at the airport door vrienden en familie opweg naar het lage land. In de komende drie maanden ga jij veel ontdekken, zien, beleven en genieten. Bewaar al deze mooie momenten in jouw levensrugzak, waarop jij later in fijne herinneringen op terug kunt kijken. Lots of XX, huge hug with love, Jouw