Noosa
Door: Nicole
Blijf op de hoogte en volg Nicole
29 September 2007 | Australië, Noosa Heads
Om 1 uur was ik in Noosa, waar er een busje van mijn hostel stond te wachten. Omdat we nog even moesten wachten, raakte ik aan de praat met een meisje die ook in mijn hostel sliep. Na 5 minuten heen en weer geklets, bleek dat ze uit Nederland kwam. Wel zo gezellig, eindelijk weer eens Nederlands kletsen (behalve dan aan de telefoon). Het klikte erg gezellig, dus toen we al onze zooi hadden gedumpt op onze kamers, besloten we samen terug naar het centrum te gaan met de bus. Ik zit in Sunshine Beach, wat 5 minuutjes rijden afligt van Noosa Heads (Noosa is opgebouwd uit 5 of zo gemeenten), dus zo’n busje is wel handig. We hebben op zich niet zo heel veel gedaan, maar wel de nuttige dingen, zoals internet, boodschappen en wat rondgekeken. Ook heb ik voor de vrijdag een tour geboekt naar de Australian Zoo. Dat is de dierentuin van Steve Irwin. Er komt hier een bus je gratis ophalen, dus ideaal. Om half zes hadden we het busje weer terug. Daar ben ik eerst maar eens gaan koken, want ik had ondertussen wel trek. Na het eten ben ik bij Jitske op de bank neergeploft, waar ze druk aan het kletsen was met nog een Nederlands meisje Eline. Dus al met al werd het een hele gezellige Nederlandse avond, met thee, Hollandse koekjes en dropjes en uitgebreide verhalen. Helemaal omdat Eline sinds een maand als verpleegkundige werkt in Brisbane. Tegen tienen ben ik naar mijn bedje gegaan voor nog wat klungeldingetjes en wat te lezen. (met de buren op de achtergrond die een gezellig samenzijn hadden, jullie snappen hem wel)
Donderdag was ik op tijd wakker en was dus ook ruim op tijd klaar voor de ochtendwandeling. Samen met Jitske ben ik in het National Park van Noosa gaan wandelen. Er waren een aantal tracks, waarvan we er 1,5 hebben gelopen. Door het bos richting het strand van Alexandra Bay, daar heen en weer over het strand. We wilden eerst doorlopen, maar de grijze wolken voorspelden niet veel goeds, dus liepen we over het strand terug naar een ander wandelpad. (via het naaktstrand, wel handig als er even gewaarschuwd wordt! Op een gegeven moment kwam er een man voorbij in zijn blote niksie, zwieber-zwabber, net waar we op zaten te wachten. Aangezien het geen Brad Pitt was. J) We waren nog geen 5 minuten van het strand of het begon langzaam te miezeren (er kwam nog een man voorbij met een overhemd, maar zonder onderbroek, ook erg fijn) Het was hier behoorlijk berg op, maar met een mooi uitzicht. Vast nog mooier als het niet regent, maar ja. We kwamen na 20 minuutjes bij het begin uit van de Sunshine Beach. Ondertussen was de miezer over gegaan in regen, dus we werden langzaam verzopen katjes. Maar ja we waren nu toch al nat, dus dan maar gewoon doorlopen. We wisten alleen niet helemaal waar we omhoog moesten, dus toen we ergens een paadje vonden, dachten we he, die nemen we. Het werd alleen steeds smaller en door de bosjes. Op een gegeven moment bleek dat dit een soort achterpad was voor de huizen die er stonden (men woont hier trouwens behoorlijk op stand, niet verkeerd). Tja en om nu terug te lopen, dus we zijn ergens een trap opgelopen en via de tuin van mensen naar de voorkant van de straat gelopen. Gelukkig waren ze niet thuis, haha want je voelt je toch wat bezwaarlijk. Terug op het hostel, was de douche erg welkom. We waren totaal 2,5 onderweg geweest, dus een lekkere tippel met onderwijl 2,5 uur geklets. Erg gezellig.
Om 1 uur ging Jitskes bus (ze bleef maar een nacht), dus na een bakkie thee en de lunch (en een hele berg nieuwe muziek, jippie) ging zij met het busje naar de Greyhound en ik terug naar de winkeltjes. Gelukkig was ondertussen de zon gaan schijnen, dus geen regen meer.
Ik heb mijn middag nuttig besteed met een bezoekje aan de kapper. Niet helemaal zoals ik het wilde, maar ja het is korter en dat is het belangrijkst. (ik heb vier keer gezegd dat ze wel iets korter kon knippen, maar daarna vond ik het wel gesneden, was een beetje een rare toko) Verder wat boodschapjes voor het avondeten en nog wat verder rondgekeken.
Terug op het hostel, ben ik eerst maar eens de was gaan doen (wat een gedoe, maar ja het is weer gedaan, dus nog wachten tot het droog is) en daarna op de veranda gaan zitten. Tegen zessen mijn prakkie gekookt en tijdens het eten mijn nieuwe muziek eens geluisterd. Erg goed! (krezip, Alanis MOrisette, Blof, Pink, en nog veel meer).
Na het eten was Eline ook terug van haar tour, om eens iets anders te dan te hostellen ’s avonds, zijn we naar de restaurantjes om de hoek geweest voor een bakkie. Erg gezellig (beetje fris op het terras) met uitgebreid geklets over de Nederlandse en Australische verpleegkunde. Heerlijk, helemaal met een warme chocomel en later nog een thee.
Om tien uur waren we terug op het hostel en ben ik heerlijk in mijn fris gewassen pyjamaatje gedoken. Morgen weer op tijd op om met de (gratis!) bus naar Steve Irwins Zoo te gaan. Ben benieuwd.
We zijn ondertussen twee dagen verder, onderweg naar Brisbane met een chauffeur die denkt dat ie leuk is. Maar wel beter dan een chagrijn, die we eerder hadden. Maar terug naar gisteren. Was al op tijd wakker, maar dat moest ook wel, want om tien over acht had ik het busje naar het centrum waar de grote Australian Zoo bus me zou ophalen. Er bleek nog een meisje uit het hostel te gaan, dus dat was wel gezellig. Tatjana heette ze en ze kwam uit Puerto Rico, weer es wat anders. Het was ruim een uur rijden naar de dierentuin van de ‘crododile hunter’, maar op zich wel relaxed. Om kwart voor tien waren we er en konden meteen kijken bij de otters die werden gevoerd. Het waren erg schattige eigenwijze beestjes. Via de diverse leguanen, waaronder de grote Komodo varaan, en alligators liepen we naar de plaats waar je olifanten kon voeren. Beetje nadelig was dat het zo druk was door de schoolvakanties. Maar er was meer dan genoeg voer (he, olifanten eten veel!!) dus iedereen kon de olifanten iets voeren. (zie de foto). We konden daarna via alle krokodillen (he, Steve doet zijn naam eer aan met tientallen crocs) naar de show. Ze doen een uur lange show met vogels, die zelfde olifanten, slangen en natuurlijk die krokodillen. Natuurlijk verweven met alle regels om de natuur te beschermen met een overdadig sausje van Steve Irwin “Crickey”.
OP zich vond ik de show wat tegenvallen, maar ja. Na de lunch zijn we via de diverse dieren, met name Australische, in de hitte naar de tijgers gegaan. (ze hebben een weinig niet Australische dieren, behalve olifanten en tijgers, de plannen zijn er om de dierentuig 8x zo groot te maken). Ze hadden 3 kleine tijgertjes, zo schattig (zie andere foto) en voor een kleine donatie maakten de verzorgers foto’s up close and personal. Al teruglopende via de kangaroes en wat winkeltjes, kon je op een gegeven moment foto’s laten maken met koala’s. Maar die had ik zelf al, maar Tatjana nog niet, dus gingen we alsnog daar heen. Daarna zijn we opgesplitst, want we wilden beide iets anders. Dus zelf ben ik naar het slangenhuis geweest, waar ik net op tijd aankwam voor het voeren van de giftige exemplaren. (eentje kan met een beet 100 volwassenen doden!). Verder nog langs de wombats en wat overige creaties en toen was het tegen drieën. Eigenlijk heb je aan 6 uur veel te veel, maar ja. Lekker in de schaduw gaan zitten tot de bus ons om 4 uur weer terug zou brengen. Natuurlijk met een dvd van Steve op (al was die wel erg schattig met Orang Oetans).
Terug in het hostel eerst maar eens mijn was gaan vouwen en meer van die kleine klusjes. Gelukkig hoefde ik niet te koken, want ik had nog meer dan genoeg spaghetti over van eerder, dus dat werd makkelijk. Samen met Tatjana en een meisje uit Brazilie zijn we later een film gaan kijken. Ik viel alleen halverwege ongeveer in slaap, dus ben lekker mijn mandje op gaan zoeken. Heerlijk.
Vanmorgen vroeg wakker, zoals gewoonlijk, en op mijn gemakje gaan ontbijten en pakken. Verder mijn boek uitgelezen (erg goed boek, zeker aan te bevelen: my sisters keeper) en toen op naar de Greyhound. Zit nu lekker relaxed met een muziekje, dus op naar Brisbane!
Liefs en tot de volgende krabbel
29 September 2007 - 10:37
Pa En Ma:
Hoi mop van ons. Dat was "Bim bam beieren", "Grote wasjes, kleine wasjes" , "theetje, theetje, lekker bakkie theetje" om na alle indrukken van de laatste dagen naar "droomland" te gaan in jouw "een eigen.... een plek onder de zon". Heerlijk dat je het zo fijn hebt. Maak er een mooie tijd van in Brisbane, dit zal jou zeker lukken. Je hebt echt girl power. Send You a huge hug,lots of X with love, Yours -
29 September 2007 - 23:37
Barbara:
Ha, ha het naakstrand..... Daar zat je echt op te wachten....
Fijn dat je weer ndl heb kunnen kletsen, je zou het bijna verleren. Straks kom je met zo'n raar accent terug!!
Zit in de nachtdienst, ga zo DVD's van Grey's anatomie kijken. Het is lekker rustig. (weet dat je dat nooit moet opschrijven want dat is de goden verzoeken.....)
Liefs Barbara -
02 Oktober 2007 - 10:33
Pa En Ma:
Lievie, morgen alweer opweg naar Byron Bay. Nog een heerlijke 12 dagen genieten van Down Under met alles wat het te bieden heeft. Dikke X Jouw